E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Skořicoví šneci

Galerie:

Skořicoví šneci

Doba přípravy: 60 minut

Skořicoví šneci jsou celosvětově známou dobrotou. Oblíbení jsou asi nejvíce ve Švédsku kde mají kanelbulle dokonce svůj den. Samozřejmě se rozšířily po celé Skandinávii a oblíbenými se staly dokonce po celém světě. Někde se přidávají rozinky, v Americe zase bulky rádi ještě polévají cukrovou glazurou.

Každopádně, kdo miluje skořici, nesmí tento dezert minout. Skořicoví šneci jsou krásně voňaví a nadýchaní. A jeden Vám stačit nebude😉

Na skořicové šneky potřebujeme:

  • 500 g hladké mouky
  • 21 g čerstvého droždí
  • 15 g práškového sladidla FAN STARLinea 250 g
  • 250 ml mléka
  • 100 g másla
  • půl lžičky soli
  • 1 lžička skořice

Náplň:

+ vejce na potření

Postup:

Nejprve si připravíme kvásek – do trochy teplého mléka rozdrobíme droždí, přidáme špetku práškového sladidla FAN STARLinea 250 g, lžičku hladké mouky a zamícháme do konzistence kašičky. Necháme 20 minut vzejít.
Mezitím si rozehřejeme máslo (ale nesmí být horké). Zbytek mouky smícháme s práškovým sladidlem, skořicí a solí. Do směsi mouky vytvoříme důlek, nalijeme do ní máslo, vzešlý kvásek a zbytek mléka, a zaděláme těsto. Necháme kynout přibližně 60 minut.

Než těsto vykyne, smícháme změklé máslo (nesmí být tekuté) se skořicí a 2 lžičkami práškového sladidla FAN STARLinea 250 g.

Vykynuté těsto vyválíme do pravidelného obdélníkového tvaru o výšce asi 0,5 cm, potřeme směsí a zarolujeme po kratší straně. Krájíme na plátky asi 2,5 cm široké, klademe na pečícím papírem vyložený plech v dostatečném rozestupu – šneci ještě hodně nabudou. Přikryjeme utěrkou a ještě necháme 30 minut dokynout.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 °C cca 10-15 minut – dozlatova.

TIP: Do náplně můžeme nastrouhat třeba jablko nebo hrušku. Nebo plát těsta posypat rozinkami.
A také je možné vytvořit z nařezaných plátků jakoby dort – to jednotlivé plátky klademe do pekáčku nebo do dortové formy. Mezi jednotlivými kousky necháme trochu místa, aby se během pečení měly šneci kam rozpínat.

Pokud máte rádi skořici, vyzkoušejte i další recepty – Galetky s meruňkami, Lotusky od CLARA FIT FOOD nebo Švestkový dezert.

Za recept moooc děkujeme Veronice Adamové z Kostelce n. / L.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut
kulajda
KULAJDA
Příprava: 30 minut
Švestkový džem
Švestkový džem se skořicí
Příprava: 30 minut