Na rozvar:
- 0,5 kg švestek
- 1 lžička citronové šťávy
- 10 lžiček tekutého sladidla FAN STARLINEA na bázi sukralózy
- 2 lžíce rumu
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 4 lžičky vanilkového pudinkového prášku
- 200 ml vody
Na tvarohový krém:
- 1 měkký tvaroh
- 1 zakysaná smetana
- dle chuti tekuté sladidlo FAN STARLINEA na bázi sukralózy
Postup:
Švestkový rozvar:
Umyté a vypeckované švestky pokrájíme na kousky, dáme do kastrolu s cca 100 ml vody, přidáme tekuté sladidlo FAN STARLINEA, citronovou šťávu, skořici, rum a krátce podusíme na rozvar. Lehce rozmixujeme.
Pudinkový prášek rozmícháme ve zbylých 100 ml vody a přidáme k švestkovému rozvaru. Za stálého míchání povaříme, ochutnáme, a případně dosladíme. Necháme chvilku vychladnout.
Tvarohový krém:
Tvaroh vymícháme se zakysanou smetanou a osladíme dle chuti tekutým sladidlem FAN STARLINEA.
Připravíme si pohárky, do kterých postupně vrstvíme švestkový rozvar a tvarohový krém. Nakonec dáme švestkový dezert ještě do ledničky vychladit.
Při podávání švestkový dezert dozdobíme dle vlastní chuti např. skořicí, kakaem nebo kopečkem šlehačky.
TIP: Švestky jsou v Česku velmi oblíbeným ovocem, a když jich na své zahrádce máte nadbytek, nestačí jen připravit Maková bublanina se švestkami nebo Švestkový koláč. Abyste si své švestky mohli vychutnat i v zimě, zkuste Švestková nutela. A už nikdy nebudete chtít originál 🙂