Milujete klasické skořicové sušenky – lotusky? Ale odpustíte si je kvůli množství cukru, které se při jejich výrobě používá? Právě pro Vás je tu recept od Klárky, která se rozhodla s cukry zatočit. Vyzkoušejte si ho s námi a s @clara_fit_food❤️, je to snadné!
Na přípravu lotus sušenek potřebujeme:

- 250 g mandlové mouky
- 150 g bezlepkové mouky Jizerky
- 1 celé vejce
- 120 g másla
- 100 g práškového sladidla FAN Březový cukr – xylitol
Koření:
- muškátový oříšek – špetka
- kardamon – špetka
- anýz – špetka
- hřebíček – špetka
- Lžička mleté skořice
- Maličko pepře
Postup jak na lotusky:
Ze všech uvedených surovin včetně práškového sladidla FAN Březový cukr a koření vypracujeme těsto. Takové, aby se vám nelepilo. V případě potřeby podsypeme ještě hladkou moukou a zapracujeme v požadovanou konzistenci. Zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice, ideálně přes noc.
Těsto si vyválíme, nezapomeňte si posypat vál hladkou bezlepkovou moukou, aby se Vám sušenky nelepili. U bezlepkové mouky se to stává! Vykrajujeme požadované tvary a dáváme na plech vyložený pečícím papírem.
Sušenky pečeme v troubě na 175 °C cca 10-12 minut.
Po vychladnutí na plechu naskládáme do papírové krabice a necháme ještě 2-3 dny uzrát. Krásně se rozvoní.
A kdo chce mít lotusky unikátní a krásné jako obrázek, může dozdobit dle vlastní fantazie. Klárka použil bílou ganache polevu a posypala plátky mandlí.
TIP: Od Klárky najdete na našich stránkách více receptů, např. Hruškový páj by CLARA FIT FOOD vydrží v ledničce i několik dní (pokud ho hned nesníte), nebo Piškotové minidortíky by CLARA FIT FOOD. Ty ale určitě nevydrží, protože jsou nebesky lehonké a akorát do pusy!