Potřebujeme:
- 300 g hladké mouky
- 1 lžička mleté skořice
- 40 g práškového sladidla FAN TŘTINOVÝ CUKR se steviol-glykosidy
- 75 g práškového sladidla FAN BŘEZOVÝ CUKR
- 150 g studeného másla
- 2 žloutky
- 1-2 lžíce studené vody
- 50 g mletých mandlí
- 800 g ovoce (meruňky, broskve, blumy)
Postup:
V míse smícháme mouku, skořici a práškové sladidlo FAN TŘTINOVÝ CUKR se steviol-glykosidy. Přidáme na kostičky nakrájené studené máslo a vypracujeme hmotu o konzistenci drobenky. Přidáme 1 žloutek a 1–2 lžíce studené vody. Rychle vypracujeme pevné těsto na galetky, zabalíme ho do fólie a dáme alespoň na 30 minut vychladit do lednice. Mezitím umyjeme ovoce, nakrájíme ho na plátky, vložíme do mísy a smícháme s práškovým sladidlem FAN BŘEZOVÝ CUKR. Z připraveného těsta na galetky vyválíme na pečicím papíře kruhový plát o průměru asi 30 cm a přeneseme na plech. Střed těsta posypeme mandlemi, poklademe ovocem a okraje těsta zlehka přeložíme přes ovoce. Zbylým rozšlehaným žloutkem potřeme okraje těsta a posypeme je práškovým sladidlem FAN TŘTINOVÝ CUKR se steviol-glykosidy.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 35 minut, dokud okraje galetky krásně nezezlátnou.
TIP: Vyzkoušejte i naše další recepty s třtinovým cukrem se staviol-glykosidy, např. Švestkový koláč, Rajská omáčka s masovými kuličkami a nebo Domácí limonáda.