E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Nakládané papriky

Doba přípravy: 30 minut

Naložená zelenina je důležitou součástí české gastronomie. Ať už se jedná o klasické okurky nakládačky, které podle nás ve světě nemají ekvivalent, tak třeba kysané zelí, které se svými úžasnými vlastnostmi dostalo celosvětově mezi top funkční potraviny. Ale to je fermentování, a k tomu stačí sacharidy přirozeně obsažené v zelenině. Nakládaná zelenina po česku, to je vyvážená kombinace sladkosti, slanosti a kyselosti. A právě onu sladkost Vám pomůžeme získat bez kalorií a cukrů!

Takto zakonzervovaná zelenina je ideální společník všemožných zapečených jídel, jako třeba šunkofleků, nebo francouzských brambor. Ale ruku na srdce, kdo si někdy neotevřel skleničku jen tak. Na chuť.

Na nakládané papriky potřebujeme:

  • 3,2 l vody
  • 1 l octu
  • 130 g soli
  • 250 g cukru
  • 41 tabletek tabletového sladidla FAN SACHARIN
  • cibuli, nakrájenou na kolečka
  • kuličky pepře
  • nové koření
  • bobkový list
  • olej – ideálně řepkový nebo slunečnicový
  • beraní rohy, papriky – co se vejde

Postup:

Do hrnce nalijeme vodu, ocet, přidáme sůl a cukr. Vše povaříme a přidáme 41 tabletek sladidla FAN SACHARIN. Necháme zcela rozpustit. Připravený lák necháme stranou a rychle připravíme sklenice s paprikami.

Do čistých a suchých sklenic připravíme trochu cibule, 8 kuliček pepře, 8 kuliček nového koření a 1 bobkový list. Poté do sklenic poskládáme omyté kozí rohy, kdo chce může přidat na čtvrtky pokrájené papriky. Do každé sklenice přidáme ještě lžičku oleje a zalijeme ještě horkým lákem.
Sklenice zavíčkujeme a zavaříme při 80 °C přibližně 15-20 minut.

TIP: Kdyby Vás ale stále více lákaly nakládané okurky, vězte, že pár vyzkoušených receptů naleznete u nás na webu. Okurky Jany Vačkářové z Vlkanče, Okurky Od Vojtěcha Synáčka z Ústí nad Orlicí nebo Nálev na okurky dědy Božíka jsou léty, ba desetiletími prověřenými. Tedy nebojte se, výsledky jsou zaručené.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

horka coko pomeranc
Horká čokoláda s vůní pomeranče
Příprava: 15 minut
Ovocný rosol ve skleničce
Ovocný rosol - pohár
Příprava: 30 minut
coleslaw - zeleninový salát
COLESLAW
Příprava: 60 minut
Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut