Potřebujeme:
- půl sáčku čočky
- 1 střední cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 1-2 lžíce octa
- sůl
- dle chuti práškové sladidlo FAN ERYTHRITOL
Postup:
Čočku přebereme, důkladně propláchneme a namočíme alespoň na 2 hodiny do studené vody. V této samé vodě čočku uvaříme do měkka. NESOLÍME!
Na tuku dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme a zalijeme vývarem z již uvařené a scezené čočky.
Krátce povaříme, poté do vzniklé směsi přidáme vařenou čočku a dochutíme octem, solí a práškovým sladidlem ERYTHRITOL. Znovu krátce provaříme.
Servírujeme se sázeným vejcem, plátkem uzeného masa a kyselou okurkou.
TIP: Sladidla a zavařování, to je již tradiční slovní spojení. A tradiční jsou tedy i naše desítkami let prověřené recepty na nakládané okurky. Okurky Jany Vačkářové z Vlkanče a Okurky Od Vojtěcha Synáčka z Ústí nad Orlicí vyhráli soutěž O nejlepší nakládačku. S nimi chybu určitě neuděláte.