E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Čočka na kyselo

Doba přípravy: 30 minut

Potřebujeme:

  • půl sáčku čočky
  • 1 střední cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1-2 lžíce octa
  • sůl
  • dle chuti práškové sladidlo FAN ERYTHRITOL

Postup:

Čočku přebereme, důkladně propláchneme a namočíme alespoň na 2 hodiny do studené vody. V této samé vodě čočku uvaříme do měkka. NESOLÍME!
Na tuku dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme a zalijeme vývarem z již uvařené a scezené čočky.
Krátce povaříme, poté do vzniklé směsi přidáme vařenou čočku a dochutíme octem, solí a práškovým sladidlem ERYTHRITOL. Znovu krátce provaříme.

Servírujeme se sázeným vejcem, plátkem uzeného masa a kyselou okurkou.

TIP: Sladidla a zavařování, to je již tradiční slovní spojení. A tradiční jsou tedy i naše desítkami let prověřené recepty na nakládané okurky. Okurky Jany Vačkářové z Vlkanče a Okurky Od Vojtěcha Synáčka z Ústí nad Orlicí vyhráli soutěž O nejlepší nakládačku. S nimi chybu určitě neuděláte.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut
kulajda
KULAJDA
Příprava: 30 minut
Švestkový džem
Švestkový džem se skořicí
Příprava: 30 minut