Také Vám doma zůstávají banány, které už určitě nikdo jíst nebude, ale je Vám líto je vyhodit? Upečte si banánový chlebíček! Chlebíček je krásně vláčný, a v našem receptu jsme navíc vyměnili klasický cukr za třtinový cukr se steviol-glykosidy, takže ho budete potřebovat jen poloviční množství.
Na banánový chlebíček potřebujeme:
- 90 g hladké špaldové mouky
- 90 g hladké celozrnné mouky
- 50 g práškového sladidla FAN TŘTINOVÝ CUKR SE STEVIOL-GLYKOSIDY
- 2 vejce
- 3 přezrálé banány
- špetka soli
- 150 g bílého jogurtu
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 2 lžíce směsi oříšků a sušeného ovoce (pistácie, mandle, ořechy, rozinky, papája, ananas).
Postup:
V míse vyšleháme vajíčka s přáškovým sladidlem FAN TŘTINOVÝ CUKR se steviol-glykosidy a se špetkou soli do pěny, přidáme bílý jogurt a vše důkladně zašleháme.
Do směsi vmícháme už jen vařečkou (nešleháme) mouku smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou.
Nakonec přidáme nasekané oříšky a ovoce, které si vybereme podle vlastních chutí.
Těsto vlijeme do chlebíčkové formy, kterou si předem vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Banánový chlebíček pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 30-40 minut.
TIP: Banány se báječně hodí na přípravu různých smoothie, např. Zelené smoothie nebo Mangovo-jogurtové smoothie. A opomenout určitě nesmíme klasický Banánový milkshake.