E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Banánový chlebíček

Galerie:

Banánový chlebíček

Doba přípravy: 30 minut

Také Vám doma zůstávají banány, které už určitě nikdo jíst nebude, ale je Vám líto je vyhodit? Upečte si banánový chlebíček! Chlebíček je krásně vláčný, a v našem receptu jsme navíc vyměnili klasický cukr za třtinový cukr se steviol-glykosidy, takže ho budete potřebovat jen poloviční množství.

Na banánový chlebíček potřebujeme:

  • 90 g hladké špaldové mouky
  • 90 g hladké celozrnné mouky
  • 50 g práškového sladidla FAN TŘTINOVÝ CUKR SE STEVIOL-GLYKOSIDY
  • 2 vejce
  • 3 přezrálé banány
  • špetka soli
  • 150 g bílého jogurtu
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžíce směsi oříšků a sušeného ovoce (pistácie, mandle, ořechy, rozinky, papája, ananas).

Postup:

V míse vyšleháme vajíčka s přáškovým sladidlem FAN TŘTINOVÝ CUKR se steviol-glykosidy a se špetkou soli do pěny, přidáme bílý jogurt a vše důkladně zašleháme.
Do směsi vmícháme už jen vařečkou (nešleháme) mouku smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou.
Nakonec přidáme nasekané oříšky a ovoce, které si vybereme podle vlastních chutí.
Těsto vlijeme do chlebíčkové formy, kterou si předem vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Banánový chlebíček pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 30-40 minut.

TIP: Banány se báječně hodí na přípravu různých smoothie, např. Zelené smoothie nebo Mangovo-jogurtové smoothie. A opomenout určitě nesmíme klasický Banánový milkshake.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut
kulajda
KULAJDA
Příprava: 30 minut
Švestkový džem
Švestkový džem se skořicí
Příprava: 30 minut