E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Velikonoční sušenky – ovečky

Velikonoční sušenky – ovečky
Galerie:

Velikonoční sušenky – ovečky

Velikonoční sušenky – ovečky
Doba přípravy: 60 minut

Chcete koledníky překvapit něčím nevšedním? Linecká vajíčka jste již pekli tolikrát, pojďte tedy zkusit něco nového – sušenky ve tvaru oveček! Je to trochu pracnější, ale dětičky Vám při přípravě mohou pomáhat, a o to víc jim pak budou chutnat.

Na velikonoční sušenky potřebujeme:

  • 210 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 18 g práškového sladidla FAN STARLINEA
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžička citronové kůry
  • kakao podle potřeby

Postup:

Do mísy prosejeme mouku, přidáme práškové sladidlo FAN STARLINEA, žloutky, citronovou kůru, rum a studené máslo pokrájené na kostičky. Nejprve konečky prstů zpracujeme jako bychom tvořili drobenku a pak rychle spojíme v hladké těsto. Můžeme krátce promíchat v robotu – nástavec lopatka.
Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme nejlépe do druhého dne odpočinout v lednici.

Před pečením těsto včas vyndáme z lednice a necháme povolit při pokojové teplotě. Oddělíme 1/4 těsta, do kterého přidáme kakao a hněteme tak dlouho, dokud se těsto neobarví do hněda.

Ze světlého těsta vytvarujeme malé kuličky ve velikosti lískového oříšku a na plech vyložený pečícím papírem začneme tvarovat tělíčko ovečky, z tmavého těsta pak vymodelujeme hlavičku, ouško a nožičky.

Všechny části k sobě lehce přimáčkneme. Pomocí párátka nebo ostré špejle naznačíme očičko a pusinku. Do ouška a nožiček uděláme rýhu.

Velikonoční sušenky pečeme v předem vyhřáté troubě asi 10 minut při 180 °C do růžova.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut
kulajda
KULAJDA
Příprava: 30 minut
Švestkový džem
Švestkový džem se skořicí
Příprava: 30 minut