E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Jablečný závin

Doba přípravy: 30 minut

Kdo by nemiloval jablečný závin – křehké listové těsto, bohatá jablečná náplň a pak už jak kdo chce – rozinky, oříšky, a nebo třeba místo jablíček hrušky?! Vyzkoušejte ale tentokrát místo cukru dosladit práškovým sladidlem na bázi erythritolu a steviol-glykosidů – STEVIALINEM, a tím si ušetřete desítky zbytečných kalorií!

Na jablečný závin potřebujeme:

Postup:

Nastrouhaná jablíčka posypeme skořicí a dle chuti přidáme práškové sladidlo FAN STEVIALIN se steviol-glykosidy. Myslíme na to, že 1 lžička FAN STEVIALINU nahrazuje 5 lžiček řepného cukru!
Připravenou jablečnou směsí naplníme rozválené listové těsto, posypeme ořechy nebo rozinkami, nebo obojím, a zarolujeme do štrůdlu, konce hezky dospod, aby neunikala šťáva. Potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut na 200 °C.
Upečený jablečný závin po vychladnutí pocukrujeme práškovým sladidlem FAN CUKŘENKA s vanilkou.

TIP: Jablečný závin je sice nejoblíbenějším dezertem s jablíčky. Vyzkoušejte ale i další recepty, např. Podzimní jablečný koláč krásně provoní celou kuchyň, nebo Mrkvovo-jablečné muffiny.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

MOJITO
Mojito
Příprava: 5 minut
Lipový květ
Sirup z lipového květu
Příprava: 60 minut
Čokoládová pěna s erythritolem
Čokoládová pěna
Příprava: 30 minut
Naložené ředkvičky
Naložené ředkvičky
Příprava: 60 minut