Kdo by nemiloval jablečný závin – křehké listové těsto, bohatá jablečná náplň a pak už jak kdo chce – rozinky, oříšky, a nebo třeba místo jablíček hrušky?! Vyzkoušejte ale tentokrát místo cukru dosladit práškovým sladidlem na bázi erythritolu a steviol-glykosidů – STEVIALINEM, a tím si ušetřete desítky zbytečných kalorií!
Na jablečný závin potřebujeme:
- 1 listové těsto (250 g )
- asi 4 větší jablka
- dle chuti ořechy, rozinky
- dle chuti práškové sladidlo FAN STEVIALIN na bázi steviol-glykosidů
- skořici
- na potření 1 vejce
- na posyp FAN CUKŘENKA – Březový cukr s vanilkou
Postup:
Nastrouhaná jablíčka posypeme skořicí a dle chuti přidáme práškové sladidlo FAN STEVIALIN se steviol-glykosidy. Myslíme na to, že 1 lžička FAN STEVIALINU nahrazuje 5 lžiček řepného cukru!
Připravenou jablečnou směsí naplníme rozválené listové těsto, posypeme ořechy nebo rozinkami, nebo obojím, a zarolujeme do štrůdlu, konce hezky dospod, aby neunikala šťáva. Potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut na 200 °C.
Upečený jablečný závin po vychladnutí pocukrujeme práškovým sladidlem FAN CUKŘENKA s vanilkou.
TIP: Jablečný závin je sice nejoblíbenějším dezertem s jablíčky. Vyzkoušejte ale i další recepty, např. Podzimní jablečný koláč krásně provoní celou kuchyň, nebo Mrkvovo-jablečné muffiny.