E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Podzimní jablečný koláč

Podzimní jablečný koláč
Galerie:

Podzimní jablečný koláč

Podzimní jablečný koláč
Doba přípravy: 60 minut

Kdo by nemilovala kombinaci jablek a skořice. Jablečný závin je samozřejmě klasika, ale vyzkoušejte si náš recept na báječný podzimní koláč, kde místo cukru použijete nízkokalorická sladidla.
Těsto je podobné lineckému, koláč tak bude krásně křehký s bohatou jablečnou náplní ovoněnou skořicí.

Těsto na jablečný koláč:

  • 300 g hladké mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 3 žloutky
  • 200 g másla
  • 3 lžíce mléka
  • 10 g práškového sladidla FAN STARLINEA

Náplň:

  • 1-1,5 kg jablek
  • 1-2 lžíce práškového sladidla FAN STARLINEA
  • mletou skořici

Ozdoba a dochucení:

Postup:

Těsto:
Postup je velmi snadný a rychlý. Ze všech surovin, které si na těsto připravíme, vypracujeme vláčné těsto.
Poté si připravíme vál, který si lehce posypeme moukou a pomocí válečku si z těsta rozválíme kulatý plát. Plát opatrně přendáme do předem připravené, vymazané a moukou vysypané dortové formy.
Těsto, které bude přesahovat okraje odřízneme a schováme (budeme ho ještě potřebovat). Těsto na dně dortové formy propícháme pomocí vidličky.

Náplň:
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme skořici a práškové sladidlo FAN STARLINEA, promísíme a rozprostřeme na těsto do dortové formy.

Ze zbylého těsta můžeme vyválet dlouhé válečky, které poklademe na jablka a vytvoříme tak mřížku, nebo těsto můžeme rozválet a pomocí vykrajovátek vytvořit obrazce, které vyskládáme na vrch koláče.

Jablečný koláč vložíme do trouby a pečeme na 175-180 °C cca 30 minut.

Po vychladnutí pocukrujeme FAN CUKŘENKOU.

TIP:
S jablky můžete vykouzlit mnoho dobrot, hlavně těch pečených. Takový Jablečný závin je klasikou, a stejně tak Mrkvovo-jablečný salát. Trošku netradičně můžeme jablka využít u Beránek s jablky a ořechy.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut
kulajda
KULAJDA
Příprava: 30 minut
Švestkový džem
Švestkový džem se skořicí
Příprava: 30 minut