Po nedělním obědě je bábovka s jablky ideální tečkou. Suroviny nejspíš najdete v každé spíži a ledničce, netřeba vymýšlet nic složitého. Bábovku strčíte do trouby po upečeném kuřátku a máte hodinku na oběd 🙂 S naším receptem navíc ušetříte spousty kalorií, klasický řepný cukr totiž vyměníte za práškové sladidlo FAN STEVIA na bázi fruktózy a steviol-glykosidů.
Na bábovka s jablky potřebujeme:
- 350 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 38 g práškového sladidla FAN STEVIA® se steviol – glykosidy
- 1,5 lžičky mleté skořice
- 50 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
- 200 ml oleje
- 4 jablka
- 50 g rozinek
- 4 vejce
- 50 ml rumu
- tuk na vymazání formy a hrubou mouku nebo kokos na vysypání
- na posypání FAN CUKŘENKA – březový cukr s vanilkou
Postup:
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, práškové sladidlo FAN STEVIA ®, skořici, ořechy a rozinky namočené v rumu. Přidáme nahrubo nastrouhaná jablka, celá vejce a olej. Pokud by se nám těsto zdálo tuhé (záleží na šťavnatosti jablek), přidáme pár lžic mléka.
Vše důkladně promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy.
Pečeme v předem vyhřáté troubě asi na 180 °C přibližně 60 minut, abychom měli jistotu, vyzkoušíme propečenost špejlí.
Po upečení bábovku s jablky necháme zchladnout, vyklopíme z formy a posypeme FAN CUKŘENKOU – březovým cukrem s vanilkou.
TIP: Bábovky jsou velmi vděčné – většinou velmi jednoduché, a těch forem, co se dá v dnešní době koupit. Vyzkoušejte i další náš recept – Strakatá bábovka vrstvená. Neuděláte chybu.