Nevíte, co s nadbytkem ovoce? Máte v lednici jogurt a ve skříni zbytek sladidla? Báječná jogurtová zmrzlina může být během chvilku ve Vašem mrazáku! A pomáhat můžou i děti, vlastní výtvory totiž mají velmi rády!
Potřebujeme:
- 450 g ovoce směs jahody, třešně, maliny, černý rybíz…
- 300 g bílého jogurtu
- 52 g práškového sladidla FAN STEVIA® se steviol – glykosidy nebo práškového sladidla FAN STARLINEA
- 1 smetana ke šlehání
Postup:
Směs vychlazeného ovoce rozmixujeme společně s jogurtem a práškovým sladidlem FAN STEVIA® nebo FAN STARLINEA.
Do hotové směsi lehce vmícháme ušlehanou šlehačku, zlehka a raději postupně, abychom nepřišli o nadýchanost.
Zmrzlinu přelijeme do misky s víčkem a během chlazeni ji několikrát opatrně zamícháme, aby se netvořily krystalky.
Jogurtová zmrzlina se může dát i do tvořítek na nanuky a nechat zmrznout.
TIP: Zmrzlina je příjemný způsob jak rychle zpracovat nadbytek ovoce ze zahrádky. A stejně příjemné jsou i rychlé koláče, např. Tvarohový koláč s lesním ovocem nebo Jahodová bublanina, kde místo jahod můžete použít jakékoliv ovoce, které bude po ruce.