E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Zámecké ovocné knedlíky

Zámecké ovocné knedlíky
Galerie:

Zámecké ovocné knedlíky

Zámecké ovocné knedlíky
Doba přípravy: 30 minut

Určitě také patříte mezi milovníky sladkých jídel, a to nejznámější české jídlo z této kategorie jsou ovocné knedlíky! Kolik rodin, tolik receptů – někdo rád tvarohové, někdo třeba připravuje knedlíky z bramborového těsta. Ale klasikou největší jsou ovocné knedlíky z kynutého těsta.
Vyzkoušejte si je s námi, recept je jednoduchý!

Na těsto na ovocné knedlíky (10 – 12 knedlíků):

  • 500 g polohrubé mouky
  • 110 g másla (rozpuštěné, ne horké)
  • 28 g práškového sladidla FAN STARLinea nebo FAN STARLinea ZERO
  • 230 ml mléka
  • ¼ lžičky soli
  • 1 vejce + 1 žloutek
  • ¾ kostky droždí
  • ovoce dle chuti (jahody, meruňky, borůvky, švestky, jablka, hrušky,…)

Na posypání:

  • tvrdý tvaroh
  • rozpuštěné máslo na přelití
  • smetana ke šlehání
  • práškové sladidlo FAN CUKŘENKA – březový cukr s vanilkou


Postup:

V míse smícháme všechny suroviny (droždí rozdrobíme). Vypracujeme vláčné, hladké těsto, které necháme vykynout.
Z vykynutého těsta nakrájíme stejně velké dílky, které hřbetem ruky zploštíme a naplníme umytým, dobře
osušeným ovocem. Každý naplněný kousek pevně zabalíme do tvaru kulatého knedlíku. Na pomoučněné desce necháme ještě chvilku kynout.
Vaříme nejlépe na páře 10 minut. Ihned po uvaření ovocné knedlíky propícháme vidličkou, aby z nich unikla pára.

Zámecké ovocné knedlíky podáváme přelité rozpuštěným máslem, posypané práškovým sladidlem FAN CUKŘENKA, nastrouhaným tvrdým tvarohem a kopečkem šlehačky.

TIP: Ovoce je potřeba vždy zpracovat čerstvé, a tak na našich stránkách najdete spousty receptů na zavařování, abyste si mohli letní plody vychutnat během celého roku, např. Meruňkový džem, Borůvková marmeláda nebo Jahodový sirup vás potěší i v zimě.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut
kulajda
KULAJDA
Příprava: 30 minut
Švestkový džem
Švestkový džem se skořicí
Příprava: 30 minut