E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Žahour (borůvková omáčka)

Žahour (borůvková omáčka)
Galerie:

Žahour (borůvková omáčka)

Žahour (borůvková omáčka)
Doba přípravy: 15 minut

Na žahour potřebujeme:

  • 500 g borůvek
  • 1 lžíce másla
  • 1-2 lžíce práškového sladidla FAN STEVIA® se steviol – glykosidy nebo práškového sladidla FAN STARLINEA
  • 100 ml vody
  • 200 ml smetany
  • 2 lžičky mouky

Postup:

Očištěné a oprané borůvky vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme práškové sladidlo, máslo a společně rozvaříme asi 10 minut.
Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme do borůvkového rozvaru.
Za občasného míchání necháme ještě krátce provařit asi 5 minut, aby borůvkový žahour zhoustl.

Žahour je výborná na neplněné kynuté knedlíky, lívance nebo vdolky. Pokud Vám tedy vydrží.

TIP: A pokud máte borůvek opravdu hodně, můžete zkusit např. Borůvkové muffiny nebo Borůvkové potěšení. Určitě Vás nezklamou.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

horka coko pomeranc
Horká čokoláda s vůní pomeranče
Příprava: 15 minut
Ovocný rosol ve skleničce
Ovocný rosol - pohár
Příprava: 30 minut
coleslaw - zeleninový salát
COLESLAW
Příprava: 60 minut
Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut