Na žahour potřebujeme:
- 500 g borůvek
- 1 lžíce másla
- 1-2 lžíce práškového sladidla FAN STEVIA® se steviol – glykosidy nebo práškového sladidla FAN STARLINEA
- 100 ml vody
- 200 ml smetany
- 2 lžičky mouky
Postup:
Očištěné a oprané borůvky vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme práškové sladidlo, máslo a společně rozvaříme asi 10 minut.
Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme do borůvkového rozvaru.
Za občasného míchání necháme ještě krátce provařit asi 5 minut, aby borůvkový žahour zhoustl.
Žahour je výborná na neplněné kynuté knedlíky, lívance nebo vdolky. Pokud Vám tedy vydrží.
TIP: A pokud máte borůvek opravdu hodně, můžete zkusit např. Borůvkové muffiny nebo Borůvkové potěšení. Určitě Vás nezklamou.