Vosí hnízda patří do TOP 5 vánočního cukroví. Rozhodně by neměly chybět na žádné vánoční tabuli.
Zkuste letos ty naše, méně kalorické, určitě Vás nezklamou.
Těsto:
- 160 g piškotů + asi 30 piškotů na spodek hnízda
- 30 g práškového sladidla FAN STEVIA® se steviol-glykosidy
- 60 g změklého másla
- 50 g mletých vlašských ořechů
- 2 lžíce kakaa
- 4 lžíce rumu
- 2 lžíce mléka
Krém:
- 90 g změklého másla
- 12 g práškového sladidla FAN STEVIA® se steviol-glykosidy
- 3 lžíce rumu nebo 2 lžíce rumu a 2 lžíce vaječného koňaku
- na vysypání formičky a posyp FAN CUKŘENKA – březový cukr s vanilkou
Postup:
Těsto:
Nejprve si v mléce a rumu rozpustíme práškové sladidlo FAN STEVIA® a kakao, přidáme změklé máslo, namleté piškoty a mleté ořechy. Rukama důkladně zpracujeme na nelepivé, nedrobivé těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie nebo mikrotenového sáčku a uložíme alespoň na hodinu do ledničky.
Krém:
Změklé máslo důkladně vyšleháme se sladidlem do pěny, přidáme rum, popřípadě vaječný koňak a opět zašleháme.
Formičku na úlky vysypeme FAN CUKŘENKOU, vtlačíme malý kousek těsta, do středu uděláme důlek, do kterého dáme pomocí cukrářského pytlíku krém a zaklopíme piškotem. Vosí hnízdo vyklopíme z formičky. Vosí hnízda skladujeme v chladu, před podáváním posypeme FAN CUKŘENKOU – březovým cukrem s vanilkou.
Dobrá rada na závěr, pokud nám nepůjde úlek z formičky vyklepnout, vyložte formičku kouskem mikrotenového sáčku.
TIP: Nepečené cukroví je záchranou pro ty, co nestíhají. Advent je přecijen tak krátký 🙂 Vyzkoušejte i další recepty, které stihnete třeba i ráno na Štědrý den, např. Višňové kuličky nebo Piškotový salámek (nepečený).