Na vídeňské vanilkové rohlíčky potřebujeme:
- 250 g hladké mouky
- 100 g mletých vlašských oříšků
- 60 g práškového sladidla FAN BŘEZOVÝ CUKR
- 180 g másla
- 2 žloutky
- na obalení FAN CUKŘENKA – BŘEZOVÝ CUKR S VANILKOU
Postup:
Z uvedených surovin důkladně zpracujeme hladké těsto, ale snažíme se pracovat rychle, aby se máslo pod rukami neroztopilo. S těstem můžeme hned pracovat, anebo ho zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici.
Z těsta pak vyválíme váleček, ten rozkrájíme na menší a hlavně stejné kousky. Rukou tvarujeme jednotlivé rohlíčky, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.
Po upečení ještě teplé posypeme FAN CUKŘENKOU – Březový cukr s přírodní vanilkou. Tento postup ještě zopakujeme před servírováním, aby byly vídeňské vanilkové rohlíčky krásně pokryté jemným cukrem a voňavé.
TIP: Březový cukr neboli xylitol se báječně hodí jako náhrada klasického řepného cukru, a využít se dá úplně stejně. V naší databázi máme spousty vyzkoušených receptů, např. Rýžový nákyp s meruňkami zahřeje na těle i na duši 🙂
A když už jsme u vánočního pečení, xylitol můžete využít také při přípravě Plněné ořechy.