E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Vídeňské vanilkové rohlíčky

Vídeňské vanilkové rohlíčky
Galerie:

Vídeňské vanilkové rohlíčky

Vídeňské vanilkové rohlíčky
Doba přípravy: 30 minut

Na vídeňské vanilkové rohlíčky potřebujeme:

Postup:

Z uvedených surovin důkladně zpracujeme hladké těsto, ale snažíme se pracovat rychle, aby se máslo pod rukami neroztopilo. S těstem můžeme hned pracovat, anebo ho zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici.
Z těsta pak vyválíme váleček, ten rozkrájíme na menší a hlavně stejné kousky. Rukou tvarujeme jednotlivé rohlíčky, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.
Po upečení ještě teplé posypeme FAN CUKŘENKOU – Březový cukr s přírodní vanilkou. Tento postup ještě zopakujeme před servírováním, aby byly vídeňské vanilkové rohlíčky krásně pokryté jemným cukrem a voňavé.

TIP: Březový cukr neboli xylitol se báječně hodí jako náhrada klasického řepného cukru, a využít se dá úplně stejně. V naší databázi máme spousty vyzkoušených receptů, např. Rýžový nákyp s meruňkami zahřeje na těle i na duši 🙂
A když už jsme u vánočního pečení, xylitol můžete využít také při přípravě Plněné ořechy.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

horka coko pomeranc
Horká čokoláda s vůní pomeranče
Příprava: 15 minut
Ovocný rosol ve skleničce
Ovocný rosol - pohár
Příprava: 30 minut
coleslaw - zeleninový salát
COLESLAW
Příprava: 60 minut
Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut