E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Vánočka

Doba přípravy: 60 minut

Potřebujeme:

Postup:

Do mísy dáme všechny suroviny (droždí rozdrobíme) kromě mandlí a rozinek.
Důkladně zaděláme těsto. Na konec přidáme rozinky a nasekané mandle, po zapracování necháme těsto na teplém místě, přikryté utěrkou vykynout.
Vykynuté těsto přendáme na vál vysypaný moukou, znovu propracujeme a rozdělíme na devět stejných dílků, z kterých vyválíme rovnoměrné válečky a upleteme vánočku, přendáme na plech s pečícím papírem a necháme znovu zhruba 45 minut kynout pod utěrkou.
Potřeme zbylým bílkem posypeme nasekanými mandlemi. Aby se vánočka při pečení nerozjela, zapíchneme do ní špejle.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 150 °C do růžova, cca 50 minut.
Po upečení a vychladnutí vánočku vydatně posypeme FAN CUKŘENKOU – BŘEZOVÝ CUKR S VANILKOU.

TIP: FAN Cukřenka bez cukru je unikátní výrobek, a určitě by neměl chybět v žádné kuchyni, kde se snižuje spotřeba jednoduchý cukrů. Skvělé se hodí na posyp např. Bábovka s jablky a ořechy nebo na obalení Vídeňské vanilkové rohlíčky.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

horka coko pomeranc
Horká čokoláda s vůní pomeranče
Příprava: 15 minut
Ovocný rosol ve skleničce
Ovocný rosol - pohár
Příprava: 30 minut
coleslaw - zeleninový salát
COLESLAW
Příprava: 60 minut
Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut