E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Vánočka

Doba přípravy: 60 minut

Potřebujeme:

Postup:

Do mísy dáme všechny suroviny (droždí rozdrobíme) kromě mandlí a rozinek.
Důkladně zaděláme těsto. Na konec přidáme rozinky a nasekané mandle, po zapracování necháme těsto na teplém místě, přikryté utěrkou vykynout.
Vykynuté těsto přendáme na vál vysypaný moukou, znovu propracujeme a rozdělíme na devět stejných dílků, z kterých vyválíme rovnoměrné válečky a upleteme vánočku, přendáme na plech s pečícím papírem a necháme znovu zhruba 45 minut kynout pod utěrkou.
Potřeme zbylým bílkem posypeme nasekanými mandlemi. Aby se vánočka při pečení nerozjela, zapíchneme do ní špejle.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 150 °C do růžova, cca 50 minut.
Po upečení a vychladnutí vánočku vydatně posypeme FAN CUKŘENKOU – BŘEZOVÝ CUKR S VANILKOU.

TIP: FAN Cukřenka bez cukru je unikátní výrobek, a určitě by neměl chybět v žádné kuchyni, kde se snižuje spotřeba jednoduchý cukrů. Skvělé se hodí na posyp např. Bábovka s jablky a ořechy nebo na obalení Vídeňské vanilkové rohlíčky.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

overnight musli
Snídaně do skleničky
Perníčky z ovesné mouky
Příprava: 60 minut
Jablečný koláč
Jablečný koláč s povidly od CLARA FIT FOOD
Příprava: 60 minut
Vánoční svařák
Vánoční svařák
Příprava: 15 minut