E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Vajíčková pomazánka s pažitkou

Vajíčková pomazánka s pažitkou
Galerie:

Vajíčková pomazánka s pažitkou

Vajíčková pomazánka s pažitkou
Doba přípravy: 15 minut

Vajíčková pomazánka je v Česku velmi populární a to nejen po Velikonocích, kdy je potřeba zpracovat velké množství vajíček. Receptů na internetu najdete spousty, každý má trochu jiné chutě. Vyzkoušej můžete i náš recept – s rozpustnou vlákninou INULIN, která dodá Vašim hodným střevním bakteriím potřebnou výživu. Můžete tak udělat něco pro své zdraví – rychle, jednoduše a aniž byste si všimli vy, a nebo Vaši nejbližší.😉

Na vajíčkovou pomazánku potřebujeme:

  • 3 vejce
  • 1 lžičky plnotučné hořčice
  • 1 lžíce změklého másla
  • 2 lžíce tvarohu nebo smetanového sýra
  • 1 sáček rozpustné vlákniny FAN INULIN – 5 g
  • pažitka
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

Vejce uvařte natvrdo (cca 10 minut), oloupejte a rozkrojte na půlky. Žloutky utřete v míse s máslem, tvarohem /smetanovým sýrem a hořčicí. Bílky nakrájejte na drobné kostičky nebo nastrouhejte na struhadle nahrubo a přimíchejte k utřeným žloutkům. Přidejte zbylé ingredience, 1 sáček rozpustné vlákniny FAN INULIN 5 g a nadrobno nasekanou pažitku a dobře promíchejte, aby se vajíčková pomazánka hezky spojila. Osolte a opepřete podle chuti.

Můžete uložit do ledničky, aby se chutě lépe propojily, nebo rovnou mazat na vybrané pečivo. Nakonec ozdobte pažitkou nebo oblíbenými bylinkami.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

MOJITO
Mojito
Příprava: 5 minut
Lipový květ
Sirup z lipového květu
Příprava: 60 minut
Čokoládová pěna s erythritolem
Čokoládová pěna
Příprava: 30 minut
Naložené ředkvičky
Naložené ředkvičky
Příprava: 60 minut