Na drobenku (a zároveň korpus pro tvarohový koláč)
- 2 hrnky polohrubé mouky
- ½ hrnku práškového sladidla FAN Třtinového cukru se steviol-glykosidy
- 125 g másla
- 1 sáček prášku do pečiva
- 2 vejce
Na náplň:
- 2 měkké polotučné tvarohy
- 2 hrnky mléka
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- 2 lžíce FAN Třtinového cukru se steviol-glykosidy
- 2 hrnky lesního ovoce
Postup:
Ve velké míse smícháme mouku, FAN Třtinový cukr se steviol-glykosidy a máslo, a čistýma rukama zpracujeme drobenku. Jeden hrnek drobenky dáme stranou na posypání. Do mísy přidáme prášek do pečiva, dobře promícháme, poté přidáme celá vejce a vypracujeme těsto. Plech vyložíme pečicím papírem a naplníme těstem. Těsto rovnoměrně uhladíme po celé ploše plechu.
V čisté míse smícháme tvaroh a mléko, přidáme vanilkový pudink a práškové sladidlo FAN Třtinový cukr se steviol-glykosidy a vše dobře promícháme. Směs vlijeme na připravené těsto, posypeme lesním ovocem a zasypeme drobenkou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu asi 45 minut. Upečený tvarohový koláč necháme zcela vychladnout a poté nakrájíme.
TIP: Když už je to období borůvek, nemusí to být jen tvarohový koláč, vyzkoušejte i naše Borůvkové muffiny nebo Borůvkové potěšení.