Buďme upřímní, pravé tiramisu, tak jak by mělo být, to úplně není. Ale tento dezert je stejně dobrý a ideální pro českou domácnost. Ostatně v Itálii ani netuší, jak skvělý tvaroh je 🙂
Na přípravu tiramisu potřebujeme:
- 1,5 sáčku Dia piškotů
- 750 g polotučného tvarohu (3 vaničky)
- 200 g smetany ke šlehání
- 2 lžičky tekutého sladidla FAN STEVIA® na bázi steviol-glykosidů do krému + pár kapek do kávy
- 200 ml silné uvařené kávy nebo espresso
- 2 lžíce hořkého kakaa na posyp
Postup:
Připravíme si kávu, ideální je silné espresso. Kdo nemá tu možnost, může si připravit i rozpustnou. Ale měla by být silná, aby se její chuť v záplavě tvarohového krému neztratila. Kávu lehce osladíme tekutým sladidlem FAN STEVIA®, stačí pár kapek.
Dále si připravíme krém – vyšleháme všechny tvarohy spolu se smetanou ke šlehání a před koncem přidáme tekuté sladidlo FAN STEVIA®. Ochutnáme, a komu by se přeci jen zdálo ještě málo sladké, může dosladit. Dávejte však pozor! Tekuté sladidlo Stevia sladí 5x více než cukr.
Připravíme si formu, pro toto množství je to přibližně velká dortová forma o průměru 26 cm. Do kávy postupně namáčíme piškoty a klademe na dno formy. Jakmile je dno zaplněné, nalijeme na piškoty vrstvu krému z tvarohu. Vrstvy střídáme tak, aby poslední byla krémová tvarohová směs. Počítáme přibližně se 2 vrstvami.
Nakonec krém zasypeme přes sítko klasickým hořkým kakaem. A necháme v chladničce pár hodin vychladit.
TIP: Ačkoliv čerstvý je nejlepší, tento dezert se dá i zamrazit. Před podáváním ho pak stačí vytáhnout pár hodin předem a nechat povolit.