E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Švestkový koláč

Doba přípravy: 60 minut

Také milujete klasickou kombinaci – švestky, mák a drobenka? Tak tento recept na švestkový koláč je přesně pro Vás. Zbytečný cukru v drobence, na švestkách a lineckému korpusu jsme ale tentokrát nahradili naším sladidlem FAN Třtinový cukr se steviol-glykosidy. Chuť je jako u třtinového cukru, ale díky malému množství steviol-glykosidů ho budete potřebovat je poloviční množství – tedy o 50% méně, a tedy i o 50 % méně kalorií.

Těsto na švestkový koláč:

Náplň:

Drobenka:

Postup:

Těsto:
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, vyválíme a přendáme na menší plech vyložený pečícím papírem. Navrch poklademe švestky, a to tak, aby byly řeznou stranou nahoru. Poté posypeme mákem předem smíchaným s práškovým sladidlem FAN TŘTINOVÝ CUKR.

Drobenka:
Nejprve si smícháme mouku s práškovým sladidlem FAN TŘTINOVÝ CUKR a skořicí, přidáme máslo a rychle promneme mezi prsty až vznikne drobenka. S hotovou drobenkou posypeme připravený koláč.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 35-40 minut, ideálně do růžova.

TIP: Švestkový koláč je klasikou, ale švestky se dají zpracovat i jinak. Vyzkoušejte úžasnou Švestková nutela, Vaše děti budou určitě nadšené. Nebo zkuste trochu netradiční Švestkový dezert. Ve skleničce vypadá luxusně a oslníte.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut
kulajda
KULAJDA
Příprava: 30 minut
Švestkový džem
Švestkový džem se skořicí
Příprava: 30 minut