E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Švestkový džem se skořicí

Švestkový džem se skořicí
Galerie:

Švestkový džem se skořicí

Švestkový džem se skořicí
Doba přípravy: 30 minut

Když se řeknou švestky, většině z nás naskočí v hlavě povidla (a možná švestkové knedlíky). Ale povidla nejsou pro každého. Proto si zkuste podle našeho receptu připravit švestkový džem. Narozdíl od povidel je sladší, lépe se s ním pracuje a skořice navíc se postará o nádhernou vůni.

Na švestkový džem se skořicí potřebujeme:

Postup:

Omyté a vypeckované švestky pokrájíme na menší kousky, vložíme do kastrolu, přidáme asi 2 lžíce vody a pozvolna přivedeme k varu. Vaříme na mírném plamenu do změknutí. Pomocí ponorného mixéru částečně rozmixujeme, ponecháme kousky. Do vroucí švestkové kaše přisypeme FAN ŽELÍROVACÍ SMĚS, dobře rozmícháme a za stálého míchání necháme obsah sáčku zcela rozpustit. Sebereme vzniklou pěnu a přidáme mletou skořici, promícháme a provaříme ještě asi 5-10 minut.

Hotový švestkový džem se skořicí nalejeme do připravených čistých skleniček, zavíčkujeme a otočíme asi na 5 minut dnem vzhůru. Poté obrátíme zpět a necháme zcela vychladnout.

TIP: Pokud je připravený švestkový džem na Vás příliš sladký, můžete přidat trochu kyseliny citronové (½-1 lžička). A pokud máte švestek velkou zásobu, vyzkoušejte Švestkový dezert a rozhodně nesmíte opomenout recept na Švestkovou nutelu.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

horka coko pomeranc
Horká čokoláda s vůní pomeranče
Příprava: 15 minut
Ovocný rosol ve skleničce
Ovocný rosol - pohár
Příprava: 30 minut
coleslaw - zeleninový salát
COLESLAW
Příprava: 60 minut
Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut