E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Švestkový džem s čokoládou

Švestkový džem s čokoládou
Galerie:

Švestkový džem s čokoládou

Švestkový džem s čokoládou
Doba přípravy: 30 minut

Když se řeknou švestky, většině z nás naskočí v hlavě povidla (a možná švestkové knedlíky). Ale povidla nejsou pro každého. Zkuste si připravit podle našeho receptu švestkový džem. Není tak hustý a intenzivní jako povidla. A když ho ještě vylepšíte čokoládou, nikdo neodolá. Švestky a čokoláda jdou spolu báječně dohromady 👩🏼‍🍳

Na švestkový džem s čokoládou budete potřebovat:

  • 1 kg očištěných a vypeckovaných švestek
  • 1 sáček FAN Želírovací směsi
  • 100 g hořké čokolády nebo čokolády na vaření

Postup:

Omyté a vypeckované švestky pokrájíme na menší kousky, vložíme do kastrolu, přidáme asi 2 lžíce vody a pozvolna přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni do změknutí. Pomocí ponorného mixéru částečně rozmixujeme, ponecháme kousky. Do vroucí švestkové kaše přisypeme FAN ŽELÍROVACÍ SMĚS, dobře rozmícháme a za stálého míchání necháme obsah sáčku zcela rozpustit. Sebereme vzniklou pěnu a provaříme ještě asi 5-10 minut. Minutku před koncem nalámeme připravenou čokoládu, a necháme rozpustit.

Hotový švestkový džem s čokoládou okamžitě nalejeme do připravených čistých skleniček, zavíčkujeme a otočíme asi na 5 minut dnem vzhůru. Poté obrátíme zpět a necháme zcela vychladnout.

TIP: A pokud máte švestek velkou zásobu, vyzkoušejte Švestkový dezert a rozhodně nesmíte opomenout recept na Švestkovou nutelu.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut
kulajda
KULAJDA
Příprava: 30 minut
Švestkový džem
Švestkový džem se skořicí
Příprava: 30 minut