E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Štola (na 2 ks)

Doba přípravy: 60 minut

Potřebujeme:

  • 120 g másla
  • 125 g práškového sladidla FAN SORBIT POTRAVINÁŘSKÝ
  • 25 g práškového sladidla FAN STARLINEA
  • 2 vejce
  • 250 g tvarohu
  • 400 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička citronové šťávy + citronová kůra
  • 3 lžíce rum
  • špetka soli
  • rozinky, mandle, vlašské ořechy, kandované ovoce, kousky čokolády
  • 1 jablko
  • na posyp práškové sladidlo FAN CUKŘENKA – březový cukr s vanilkou

Postup:

Do mísy dáme rozpuštěné máslo, sladidla FAN SORBIT a FAN STARLINEA, tvaroh, vejce a špetku soli, vše metličkou vyšleháme do hladka.
Přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru, citronovou šťávu, rum a vše zpracujeme v těsto, které přendáme na moukou posypaný vál a znovu propracujeme.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny, vyválíme 2 obdélníkové placky, na které rozprostřeme rozinky namočené v rumu, mandle, oříšky, kandované ovoce, kousky čokolády, a jablko pokrájené na kostičky (kdo co má rád) lehce zamáčkneme do těsta. Jednu stranu placky přehneme do poloviny a druhou přes.
Takto připravené štoly, přendáme na plech s pečícím papírem a upečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 20-25 minut.
Když je štola ještě horká, potřeme ji rozpuštěným máslem a posypeme sladidlem FAN CUKŘENKA – březovým cukrem s vanilkou. Na povrchu

TIP: K Vánocům patří nejen štola, ale také Vánočka. A když si k ní dáte panáčka Vaječný koňak nebo Perníkový likér, vánoční atmosféru máte připravenou.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut
kulajda
KULAJDA
Příprava: 30 minut
Švestkový džem
Švestkový džem se skořicí
Příprava: 30 minut