Snídaně je základ, to Vám řekne nejen babička. A jáhlová kaše je krásnou připomínkou starých časů, kdy jáhly bývaly na talířích pravidelně. Jáhly jsou velmi variabilní, ochutit je můžete čímkoliv. Jejich příprava je sice trošku delší, ale vyplatí se.
Jáhly jsou bezlepkové, mají vysoký obsah vitamínů skupiny B a nemalé množství vlákniny.
Na jáhlová kaše potřebujeme:
- 150 g jáhel
- 400 ml mléka dle výběru
- 1 lžička tekutého sladidla FAN STARLINEA
- špetka soli
- oblíbené ovoce – maliny, borůvky, pomeranč
- oříšky a semínka
- lístky máty
Postup:
Jáhly dobře propláchneme ve studené vodě, slijeme a spaříme vroucí vodou, abychom je zbavili případné nahořklé chuti. Vložíme je do hrnce, přidáme mléko, špetku soli, tekuté sladidlo FAN STARLINEA, přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni asi 30 minut do změknutí. Směs pravidelně mícháme a dáváme pozor, aby nevzkypěla.
Uvařená jáhlová kaše se může podávat jen takto natural, ale pokud jí dozdobíme oblíbeným ovocem, nasekanými oříšky, semínky a lístky máty, okamžitě nám vznikne barevné jídlo, které bude radost posnídat. Obzvlášť děti ocení možnost dozdobení dle vlastní fantazie.
TIP: Tekuté sladidla se báječně hodí na doslazení jogurtů, dresinků a nebo různých nápojů, např. Mrkvové smoothie. Díky jejich tekuté konzistenci nemusíte řešit jejich rozpouštění, a dávkování je také snadné – 1 lžička tekutého sladidla FAN STARLinea = 10 lžiček řepného cukru.