E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Škubánky s mákem

Doba přípravy: 30 minut

Klasické škubánky s mákem jsou opět dalším jídlem, které se báječně hodí pro postní období. Kdo miluje mák, určitě nám dá za pravdu. Ale ty hromady cukru, které jsou pro správnou chuť potřeba, ty mohou i odradit. Připravte si škubánky tentokrát bez zbytečných kalorií navíc – se sladidly od FAN sladidla!

Na škubánky s mákem potřebujeme:

Postup:

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě, což zabere zhruba 15 minut. Poté částečně slijeme, a to tak, aby hladina vody byla těsně nad brambory. ZBYTEK VODY – VÝVARU SI JEŠTĚ NECHÁME STRANOU!
Přisypeme hrubou mouku a na slabém plameni necháme ještě další 15 minut dojít – zapařit.

Poté odklopíme, brambory rozšťoucháme do hladka a mícháme tak dlouho, dokud se směs nepřestane lepit na stěny hrnce. To může zabrat další 10 minut. Pokud se nám směs zdá příliš hutná a nespojuje se, přilijeme ještě trochu zbylého vývaru z brambor.

A teď už můžeme servírovat – polévkovou lžící namočenou v rozehřátém másle nebo sádle odebíráme bramborou hmotu a tvarujeme noky – škubánky. Pokládáme na nahřátý talíř, aby rychle nevystydly.
Na závěr posypeme mletým mákem, poprášíme práškovým sladidlem FAN CUKŘENKA a polijeme rozehřátým máslem nebo sádlem.

TIP: Místo sladidla FAN CUKŘENKA bez cukru můžete použít třeba klasický BŘEZOVÝ CUKR nebo ERYTHRITOL. Ještě před použitím je rozmixujeme v nádobce k tyčovému mixéru na moučkovou konzistenci, aby nám krystalky nevrzaly mezi zuby 🙂

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Jablečný koláč
Jablečný koláč s povidly od CLARA FIT FOOD
Příprava: 60 minut
Vánoční svařák
Vánoční svařák
Příprava: 15 minut
Vánoční perníčky
Vánoční perníčky
Příprava: 60 minut
boršč
Boršč
Příprava: 60 minut