E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami
Galerie:

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami
Doba přípravy: 60 minut

Na rýžový nákyp budeme potřebovat:

  • 400-500 g rýže
  • 1 l mléka
  • sůl
  • meruňky (čerstvé, ale může být i kompot)
  • 150 g másla
  • 2 vejce
  • 4 vrchovaté lžíce práškového sladidla FAN BŘEZOVÝ CUKR
  • 1 lžička vanilkového aroma
  • Na posypání FAN CUKŘENKA – březový cukr s pravou vanilkou

Postup:

Propláchneme rýži a dáme jí vařit do vroucí lehce osolené vody. Rýži za občasného míchání vaříme 10-15 minut.
Po uvaření rýži scedíme, vrátíme do hrnce, zalijeme horkým mlékem a za stálého míchání uvaříme do měkka.
Do hrnce s rýží přidáme máslo, 4 lžíce práškového sladidla FAN BŘEZOVÝ CUKR – XYLITOL a vše zamícháme.
Rýži necháme ještě pod pokličkou několik minut odpočívat a částečně vychladnout. Poté do rýže zamícháme dva žloutky a vanilkové aroma. Z bílků si vyšleháme sníh a opatrně zamícháme do rýže.
Připravíme si pekáček, který vymažeme máslem, na dno rozprostřeme vrstvu rýže, poklademe rozpůlenými a vypeckovanými meruňkami a doplníme zbytkem rýže. Navrch položíme plátky másla a dáme zapéct do trouby na 180 °C cca 40-45 minut.
Před podáváním posypeme nákyp FAN CUKŘENKOU – březovým cukrem s pravou vanilkou.

TIP: Rýžový nákyp není to pravé pro Vás, a nebo máte doma meruněk více? Připravte si báječný Meruňkový džem, a nebo vyzkoušejte netradiční dezert – Galetky s meruňkami.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut
kulajda
KULAJDA
Příprava: 30 minut
Švestkový džem
Švestkový džem se skořicí
Příprava: 30 minut