Na rýžový nákyp budeme potřebovat:
- 400-500 g rýže
- 1 l mléka
- sůl
- meruňky (čerstvé, ale může být i kompot)
- 150 g másla
- 2 vejce
- 4 vrchovaté lžíce práškového sladidla FAN BŘEZOVÝ CUKR
- 1 lžička vanilkového aroma
- Na posypání FAN CUKŘENKA – březový cukr s pravou vanilkou
Postup:
Propláchneme rýži a dáme jí vařit do vroucí lehce osolené vody. Rýži za občasného míchání vaříme 10-15 minut.
Po uvaření rýži scedíme, vrátíme do hrnce, zalijeme horkým mlékem a za stálého míchání uvaříme do měkka.
Do hrnce s rýží přidáme máslo, 4 lžíce práškového sladidla FAN BŘEZOVÝ CUKR – XYLITOL a vše zamícháme.
Rýži necháme ještě pod pokličkou několik minut odpočívat a částečně vychladnout. Poté do rýže zamícháme dva žloutky a vanilkové aroma. Z bílků si vyšleháme sníh a opatrně zamícháme do rýže.
Připravíme si pekáček, který vymažeme máslem, na dno rozprostřeme vrstvu rýže, poklademe rozpůlenými a vypeckovanými meruňkami a doplníme zbytkem rýže. Navrch položíme plátky másla a dáme zapéct do trouby na 180 °C cca 40-45 minut.
Před podáváním posypeme nákyp FAN CUKŘENKOU – březovým cukrem s pravou vanilkou.
TIP: Rýžový nákyp není to pravé pro Vás, a nebo máte doma meruněk více? Připravte si báječný Meruňkový džem, a nebo vyzkoušejte netradiční dezert – Galetky s meruňkami.