E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

ROZHUDA

Nejlepší věci bývají ty nejjednodušší. Jasným příkladem je tvarohová pomazánka jemně okořeněná kmínem. Její název je zvláštní, možná ho slyšíte poprvé, ale s největší pravděpodobností jste již měli tu čest tvarohovou pomazánku zvanou rozhuda ochutnat. A jestli ne, musíte brzy napravit! Zajímavostí této pomazánky je i troška sladidla, v našem případě kapička či dvě tekutého sladidla STARLinea, které skvěle zjemní drsnější tvaroh a dokonale vyváží základní chutě.

Na pomazánku rozhuda potřebujeme:

  • 250 g měkkého tvarohu, ideálně z „papíru“, alias „v kostce“
  • 75 g změklého másla
  • 2 lžíce mléka nebo smetany
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1/2 cibule, nakrájené najemno
  • nasekaná pažitka
  • 1-2 kapky tekutého sladidla STARLinea
  • sůl podle chuti

Postup:

Postup je velmi jednoduchý, jak tomu u pomazánek bývá. Změklé máslo utřeme do pěny, přimícháme měkký tvaroh z „papíru“. Ke směsi přidáme trochu smetany, pro zjemnění. Zlehka osolíme, přidáme 1 kapku tekutého sladidla STARLinea a důkladně promícháme. Ochutnáme, a pokud se nám zdá chuť ještě nevyladěná (rozumějte poměr sladko/slano) můžeme přidat ještě 1 kapku tekutého sladidla. Pak už jen přimícháme najemno nakrájenou cibulku, lžičku drceného kmínu a nasekanou pažitku. Ještě jednou důkladně promícháme a necháme pár hodin v ledničce, aby se chutě propojily.

Nejlepší je samozřejmě na čerstvém chlebu🥰

TIP: Pomazánky jsou skvělé na svačiny, lehké večeře a nebo jako rychlovka, když Vás honí chutě. V našich receptech proto naleznete i další pomazánky – Řepová pomazánka nebo Vajíčková pomazánka s pažitkou.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Naložené ředkvičky
Naložené ředkvičky
Příprava: 60 minut
horka coko pomeranc
Horká čokoláda s vůní pomeranče
Příprava: 15 minut
Ovocný rosol ve skleničce
Ovocný rosol - pohár
Příprava: 30 minut
coleslaw - zeleninový salát
COLESLAW
Příprava: 60 minut