E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Plněné ořechy

Doba přípravy: 30 minut

Plněné ořechy bezesporu patří mezi TOP 10 vánočního cukroví. Je s nimi trochu práce, ale za tu námahu to stojí. A můžete zapojit i své děti, vnoučátka. Vtlačování těsta do formiček pro ně bude velká zábava, alespoň chvilku 🙂

Na těsto:

90 g hladké mouky
60 g mletých vlašských ořechů
40 g práškového sladidla FAN Březový cukr – xylitol
70 g másla (pokojové teploty)
1 žloutek

Na krém:

50 g práškového sladidla FAN Březový cukr – xylitol
50 g másla
50 g mletých vlašských ořechů
1 lžíce rumu nebo rumové tresti

Postup:

  1. Ze surovin na těsto připravíme hladkou hmotu, kterou zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici odležet přibližně 1 hodinu, nejlépe ale přes noc.
  2. Mezitím si připravíme formičky na ořechy a vymažeme je máslem (kdo má rád jistotu, vysype ještě moukou). Pokud ale můžeme doporučit, silikonové formy na ořechy jsou úžasná záležitost, nemusíte se bát, že ořechy nepůjdou z formičky.
  3. Do každé formičky vložíme kuličku těsta o průměru cca 1 cm a důkladně vmačkáme tak, aby byla uprostřed prohlubeň a těsto nepřesahovalo formičku.
  4. Pečeme asi 8-10 minut při 175 °C.
  5. Upečené ořechy ještě za tepla vyklepneme z formiček – OPATRNĚ, ale pokud máme silikonovou formu, můžeme nechat vychladnout zcela.
  6. Mezitím si připravíme krém – máslo vyšleháme s práškovým sladidlem FAN Březový cukr, dokud nenabude na objemu (klidně i pár minut). Poté přidáme ořechy, rum. Kdo má rád, může do krému přidat kvalitní kakao holandského typu.
  7. Plnění ořechů – 1 polovinu naplníme krémem, nejlépe za pomoci zdobícího sáčku, a slepujeme druhou polovinou.

Plněné ořechy se nemusí nechat odležet, takže je stihnete i den před Vánoci 🙂

TIP: Spousty vánočních receptů najdete v naší sekci Vánoční recepty. Třeba klasické Vídeňské vanilkové rohlíčky nebo Linecké cukroví. To nesmí chybět!

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut
kulajda
KULAJDA
Příprava: 30 minut
Švestkový džem
Švestkový džem se skořicí
Příprava: 30 minut