
Je nám velkou ctí, že se nám podařilo pro Vás získat recepty na nádherné dortíčky od Klárky alias @clara_fit_food❤️. Její tvorba je zaměřená na lowcarb stravování. Její dezertíky jsou pastvou pro oči, ale nezůstává jen u očního debužírování, jsou totiž strááááášně dobré. A lehounké jako obláček.
Vyzkoušejte s námi!
Potřebujeme:
Na těsto:
- 6 vajec
- 90 g práškového sladidla FAN BŘEZOVÝ CUKR (XYLITOL)
- 150 g mandlové mouky
- 40 g oleje
- 5 g mandlového aroma
Na malinový krém:
- 100 g mascarpone
- 100 g tvarohu v kelímku
- dle chuti práškové sladidlo FAN BŘEZOVÝ CUKR (XYLITOL)
- 1 vanička malin (cca 120 g)
- kapku gelového růžového barviva
Postup:
Těsto na piškotové minidortíky:
Celá vejce a práškové sladidlo FAN BŘEZOVÝ CUKR (xylitol) šlehejte na vyšší otáčky ideálně 25 minut. Ano, je to delší proces, ale vyplatí se. Ke konci snižte otáčky a přilijte směs oleje a mandlového aroma. Lehce zašlehejte a vypněte robot. Nakonec lehce stěrkou přidejte mandlovou mouku a jedním směrem vmíchejte do směsi. Vlijte na plech, jehož dno si vyložíte pečícím papírem a pečte na 170 °C cca 40 minut.
Jakmile těsto vychladne, pomocí sklenice na šampus vykrajujte kolečka a narovnejte je na plech.
Krém:
Mascarpone a tvaroh si lehce vyšlehejte s práškovým sladidlem, přidejte propasírované maliny (aby v krému nebyly zrníčka) a kapku barviva (opravdu jen kapku, gelové barvy se nezdají, ale jsou intenzivní). Dobře rozmíchejte, aby se barvivo dokonale rozpustilo. Nechte v ledničce chvilku odpočinout.
Zdobení:
Pomocí zdobícího sáčku naneste krém na piškotové minidortíky. A pak už se Vaší fantazii meze nekladou. Můžete dozdobit sušeným nebo čerstvým červeným ovocem, nebo mletými oříšky či kapkou marmelády.
TIP: Do piškotového těsta opravdu, opravdu nepatří prášek do pečiva! Pokud dodržíte postup dlouhého šlehání, budete překvapeni, jak směs krásně nabude.
Komu se tento recept líbil, může vyzkoušet i další od CLARA FIT FOOD – Hruškový páj by CLARA FIT FOOD nebo Indiánek by CLARA FIT FOOD.