Tato varianta perníku na plech je z vloček, ovesných. A pokud dodržujete racionální stravování, nebo jste diabetik, je tato varianta perníku pro Vás ideální. Cukr paní Alena nahradila sladidlem ERYTHRITOL, který nemá žádný vliv na glykémii a je tedy jedním z nejvhodnějších sladidel nejen pro diabetiky, ale také KETO a LOW CARB strávníky.
Na perník z vloček potřebujeme:
- 2 hrnky ovesné mouky – rozmixované ovesné vločky
- 10 lžiček práškového sladidla FAN ERYTHRITOL (perník je spíš méně sladký)
- 2 lžíce kakaa
- 2 větší jablka nastrouhaná nahrubo
- 1 vejce
- 100 ml oleje
- ½ nízkotučného tvarohu
- 150 ml vody
- 1 prášek do perníku
- půl hrnku mletého kokosu na vysypání plechu
- na posypání FAN CUKŘENKA – březový cukr s vanilkou
Postup:
Klasické ovesné vločky dáme do mixéru nebo kůtru, a mixujeme tak dlouho než se vytvoří konzistence podobná polohrubé mouce. V míse smícháme všechny sypké suroviny včetně práškového sladidla FAN ERYTHRITOL . Poté si smícháme všechny mokré ingredience – tvaroh, vejce, vodu a olej a vmícháme do sypké směsi. Nakonec přidáme nahrubo nastrouhaná jablka. Vše smícháme a vypracujeme vláčné tekutější těsto, které vlijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech.
Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 45 minut při 170 °C.
Vychladlý perník před podáváním posypeme FAN CUKŘENKOU – březový cukr s vanilkou.
TIP: Perník z vloček je vděčným dezertem. Je rychlý, vláčný, milují ho i děti. A variací máte mnoho, místo posypání FAN CUKŘENKOU můžete perník rozříznout a natřít marmeládou, polít čokoládou a posypat ořechy, kokosem. Pokud je pro Vás tato varianta perníku až moc “zdravá”, vyzkoušejte Cuketový perník nebo Perník na plech.
Za tento recept děkujeme naší zákaznici paní Aleně Kocourkové z Neratovic.