E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Perník na plech z ovesných vloček

Perník na plech z ovesných vloček
Galerie:

Perník na plech z ovesných vloček

Perník na plech z ovesných vloček
Doba přípravy: 60 minut

Tato varianta perníku na plech je z vloček, ovesných. A pokud dodržujete racionální stravování, nebo jste diabetik, je tato varianta perníku pro Vás ideální. Cukr paní Alena nahradila sladidlem ERYTHRITOL, který nemá žádný vliv na glykémii a je tedy jedním z nejvhodnějších sladidel nejen pro diabetiky, ale také KETO a LOW CARB strávníky.

Na perník z vloček potřebujeme:

  • 2 hrnky ovesné mouky – rozmixované ovesné vločky
  • 10 lžiček práškového sladidla FAN ERYTHRITOL (perník je spíš méně sladký)
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 větší jablka nastrouhaná nahrubo
  • 1 vejce
  • 100 ml oleje
  • ½ nízkotučného tvarohu
  • 150 ml vody
  • 1 prášek do perníku
  • půl hrnku mletého kokosu na vysypání plechu
  • na posypání FAN CUKŘENKA – březový cukr s vanilkou

Postup:

Klasické ovesné vločky dáme do mixéru nebo kůtru, a mixujeme tak dlouho než se vytvoří konzistence podobná polohrubé mouce. V míse smícháme všechny sypké suroviny včetně práškového sladidla FAN ERYTHRITOL . Poté si smícháme všechny mokré ingredience – tvaroh, vejce, vodu a olej a vmícháme do sypké směsi. Nakonec přidáme nahrubo nastrouhaná jablka. Vše smícháme a vypracujeme vláčné tekutější těsto, které vlijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech.
Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 45 minut při 170 °C.

Vychladlý perník před podáváním posypeme FAN CUKŘENKOU – březový cukr s vanilkou.

TIP: Perník z vloček je vděčným dezertem. Je rychlý, vláčný, milují ho i děti. A variací máte mnoho, místo posypání FAN CUKŘENKOU můžete perník rozříznout a natřít marmeládou, polít čokoládou a posypat ořechy, kokosem. Pokud je pro Vás tato varianta perníku až moc “zdravá”, vyzkoušejte Cuketový perník nebo Perník na plech.

Za tento recept děkujeme naší zákaznici paní Aleně Kocourkové z Neratovic.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut
kulajda
KULAJDA
Příprava: 30 minut
Švestkový džem
Švestkový džem se skořicí
Příprava: 30 minut