E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Panna cotta s lesním ovocem

Panna cotta s lesním ovocem
Galerie:

Panna cotta s lesním ovocem

Panna cotta s lesním ovocem
Doba přípravy: 30 minut

Na želé si připravíme:

  • 1 balíček cukrárenského želé
  • 2 – 3 lžičky tekutého sladidla FAN STARLINEA

Ovoce:

  • 1 balíček mraženého ovoce – lesní směs
  • 3 lžičky tekutého sladidla FAN STARLINEA
  • 1 lžička vanilkového aroma (tekuté)

Panna cotta:

  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžička tekutého sladidla FAN STARLINEA
  • 2 lžičky vanilkového aroma (tekuté)
  • 1 balíček plátkové cukrářské želatiny (na 500 ml tekutiny)

Postup:

Nejprve si připravíme skleničky nebo mističky (asi 4) do kterých budeme postupně vrstvit želé, ovoce a panna cottu.

Želé:
Uvaříme si želatinu (dle návodu na sáčku), kterou osladíme tekutým sladidlem FAN STARLINEA a nalijeme do připravené skleničky a necháme ztuhnout.

Ovoce:
Lesní ovoce rozvaříme a dochutíme tekutým sladidlem FAN STARLINEA a vanilkovým aroma. Přidáme do skleniček navrch na želé.
Trochu mraženého ovoce si můžeme dát na stranu na konečné dozdobení.

Panna Cotta:
Nejprve si do studené vody namočíme plátky želatiny (dle návodu na sáčku).
Do kastrolku nalijeme obě smetany, přidáme tekuté sladidlo FAN STARLINEA, vanilkové aroma, promícháme a přivedeme k varu. Přidáme namočenou želatinu a ještě asi 2 minuty povaříme.
Necháme mírně zchladnout a zalijeme ovoce ve skleničce.

Dozdobíme zbylým ovocem a nemáme v ledničce zatuhnout.

TIP: Pokud milujete dezerty do skleničky, vyzkoušejte si také Švestkový dezert nebo Snídaně do skleničky.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut
kulajda
KULAJDA
Příprava: 30 minut
Švestkový džem
Švestkový džem se skořicí
Příprava: 30 minut