Na želé si připravíme:
- 1 balíček cukrárenského želé
- 2 – 3 lžičky tekutého sladidla FAN STARLINEA
Ovoce:
- 1 balíček mraženého ovoce – lesní směs
- 3 lžičky tekutého sladidla FAN STARLINEA
- 1 lžička vanilkového aroma (tekuté)
Panna cotta:
- 400 ml smetany ke šlehání
- 200 ml smetany na vaření
- 1 lžička tekutého sladidla FAN STARLINEA
- 2 lžičky vanilkového aroma (tekuté)
- 1 balíček plátkové cukrářské želatiny (na 500 ml tekutiny)
Postup:
Nejprve si připravíme skleničky nebo mističky (asi 4) do kterých budeme postupně vrstvit želé, ovoce a panna cottu.
Želé:
Uvaříme si želatinu (dle návodu na sáčku), kterou osladíme tekutým sladidlem FAN STARLINEA a nalijeme do připravené skleničky a necháme ztuhnout.
Ovoce:
Lesní ovoce rozvaříme a dochutíme tekutým sladidlem FAN STARLINEA a vanilkovým aroma. Přidáme do skleniček navrch na želé.
Trochu mraženého ovoce si můžeme dát na stranu na konečné dozdobení.
Panna Cotta:
Nejprve si do studené vody namočíme plátky želatiny (dle návodu na sáčku).
Do kastrolku nalijeme obě smetany, přidáme tekuté sladidlo FAN STARLINEA, vanilkové aroma, promícháme a přivedeme k varu. Přidáme namočenou želatinu a ještě asi 2 minuty povaříme.
Necháme mírně zchladnout a zalijeme ovoce ve skleničce.
Dozdobíme zbylým ovocem a nemáme v ledničce zatuhnout.
TIP: Pokud milujete dezerty do skleničky, vyzkoušejte si také Švestkový dezert nebo Snídaně do skleničky.