Synonymem pro rychlý a snadno přípravitelný dezert může být právě ovocného želé to. Je skvělý způsob jak zpracovat čerstvé ovoce. Dětem se určitě bude líbit, když jim připravíte tuto zdravější verzi poháru. Navrch ještě kopeček šlehačky doslazené FAN Cukřenkou bez cukru, tomu prostě nemůže odolat nidko!
Na ovocné želé potřebujeme:
- 250 g lesního ovoce – jahody, borůvky, maliny
- 1 sáček cukrárenského želé
- 2 lžičky tekutého sladidla FAN STEVIA® na bázi steviol-glykosidů
- 500 ml vody
- 150 ml šlehačky ke šlehání
- máta
Postup:
Ovoce omyjeme a několik kousků na servírování si dáme stranou. Jahody nakrájíme na menší kousky a všechno ovoce rovnoměrně rozvrstvíme do pohárů. Cukrárenské želé připravíme v 500 ml vody dle návodu a osladíme tekutým sladidlem FAN STEVIA®. Želé nalijeme na připravené ovoce a necháme ztuhnout a následně vychladit v lednici.
Ovocné želé servírujeme s vyšlehanou šlehačkou, ovocem a lístkem máty.
TIP: Tekuté sladidlo FAN STEVIA® lze využít na mnoho způsobů, ideální je k doslazení jogurtů, krémů nebo pudinků. Ale skvěle se hodí i na vaření, např. na doslazení Pikantní kečup.