E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Utopenci, nejen novoroční

Utopenci, nejen novoroční
Galerie:

Utopenci, nejen novoroční

Utopenci, nejen novoroční
Doba přípravy: 60 minut

Tradiční lidová pochoutka, kterou pohrdne málokdo, to jsou utopenci. Moudří a zkušení vědí, že pokud má být lák dobrý, musí být pořádně sladko-kyselý, aby se buřty ochutily. A ležet se musí nechat alespoň týden. Přinášíme Vám recept na pořádně pikantní utopence, kde místo zbytečných cukrů použijeme naše tekuté sladidlo na bázi steviol-glykosidů – FAN Stevia®.

Na novoroční utopence potřebujeme:

  • 1 kg špekáčků
  • 700 ml vody
  • 350 ml octa
  • 1,5-2 lžičky tekutého sladidla FAN STEVIA®
  • 1 bobkový list
  • 6 kuliček pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • mletý pepř
  • špetka soli
  • 3-4 cibule
  • 1 červená kapie
  • feferonky nebo beraní rohy

Postup:

Nejprve si připravíme nálev:

Do menšího hrnce nalijeme vodu, ocet, přidáme koření, sůl a tekuté sladidlo FAN STEVIA®.

Necháme projít varem.

Cibuli a kapii nakrájíme na tenké proužky, špekáčky oloupeme, podélně prokrojíme, ale nedokrojíme. Vnitřek špekáčků posypeme mletým pepřem, naplníme plátky cibule a kapie. Ve vrstvách naskládáme špekáčky do sklenice, střídavě se zbylou cibulí, kapii a feferonkami. Začínáme a končíme vrstvou cibule. Vše zalijeme připraveným vychladlým nálevem a necháme uležet v lednici.

TIP: Naložení utopenci potěší třeba během vánočních svátků nebo na Silvestra, jako novoroční vyprošťovák:) Ale kdo ví a zná, v kredenci má SAMARITAN®

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

horka coko pomeranc
Horká čokoláda s vůní pomeranče
Příprava: 15 minut
Ovocný rosol ve skleničce
Ovocný rosol - pohár
Příprava: 30 minut
coleslaw - zeleninový salát
COLESLAW
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut