E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Naložené ředkvičky

Galerie:

Naložené ředkvičky

Doba přípravy: 60 minut

Slyšíte o tom poprvé? Nezdá se Vám to? Také jsme nevěřili, že naložené ředkvičky můžou konkurovat okurkám nebo květáku. A tak jsme vyzkoušeli, ochutnali a musíme konstatovat, že ANO. Proto neváhejte ani chvilku a potrénujte své zavařovací schopnosti.

Na naložené ředkvičky potřebujeme:

  • 4 svazečky ředkviček
  • 250 ml octa
  • 750 ml vody
  • 10 tablet sladidla FAN SACHARIN
  • 30 g soli
  • 5 kuliček pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • lžičku hořčičného semínka
  • 5 kuliček koriandrových semínek
  • 2 bobkové listy

Postup:

Nejprve si připravíme nálev – v odměřené vodě rozpustíme sůl a tabletky sladidla FAN SACHARIN. Přivedeme k varu. V tento okamžik přidáme ostatní ingredience, tedy ocet a koření. Povaříme společně asi 5-10 minut, a poté odstavíme a necháme koření macerovat v teplém nálevu.

Než nálev vychladne, připravíme si ředkvičky. Omyjeme, ořízneme konce a nakrájíme podle osobních preferencí. My jsme zvolili tenké plátky na mandolíně (typ struhadla), velikost 1 mm.

Toto množství by mělo stačit na 5-6 menších skleniček o objemu 200 ml. Skleničky a víčka řádně vymyjeme, spaříme vroucí vodou. Poté naplníme ředkvičkami a zalijeme scezeným nálevem. Zavíčkujeme a sterilizujte při teplotě 75 °C po dobu 20 minut.

TIP: Nakládat se dá úplně vše, a tak se toho nebojte. V naší databázi najdete recepty na Nakládaná červená řepa, Naložené lišky, Nakládané žampiony, Nakládané papriky a samozřejmě také klasické Nálev na okurky dědy Božíka nebo Okurky Jany Vačkářové z Vlkanče.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

horka coko pomeranc
Horká čokoláda s vůní pomeranče
Příprava: 15 minut
Ovocný rosol ve skleničce
Ovocný rosol - pohár
Příprava: 30 minut
coleslaw - zeleninový salát
COLESLAW
Příprava: 60 minut