Klasický mrkvovo-jablečný salát zkusil už asi každý nás. Je to ideální způsob jak zpracovat čerstvou mrkvičku a jablíčka, která jsou pro podzimní sezónu typickou zeleninou, resp. ovocem. Tento salát je nabitý vitamíny – jablka obsahují např. vitamín C, D, E, B6, B12, beta karoten, riboflavin, niacin nebo thiamin. Z minerálů pak železo, měď, zinek, křemík, vápník, hořčík a draslík.
A aby jste měli jistotou, že se všechny vitamíny správně vstřebají, přidejte do salátu lžičku oleje.
Na mrkvovo-jablečný salát potřebujeme:
- 3 střední mrkve
- 3 jablka
- pár kapek tekutého sladidla FAN STARLINEA
- citronová šťáva
- lžička olivového oleje (dýňového, konopného, nebo slunečnicového – podle vaší chuti)
Postup:
Mrkev oloupeme, jablíčkům necháme slupku (obsahuje totiž spousty antioxidantů a dalších látek, které Vaše tělo ocení). Obojí nastrouháme na jemném struhadle. Zakápneme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou, lžičkou olivového nebo jiného oleje a pár kapkami tekutého sladidla FAN STARLINEA.
Myslete ale na to, že 1 lžička sladidla nahrazuje 10 lžiček cukru, tedy stačí opravdu jen pár kapek.
Salát před podáváním necháme odležet v lednici.
TIP: Pokud máte hromady jablíček ze své zahrady, v našich receptech najdete i jiné způsoby jak je zpracovat. Např. Mrkvovo-jablečné rohlíčky od CLARA FIT FOOD nebo Podzimní jablečný koláč.