Je vůbec někdo, kdo by neznal a nemiloval tradiční české Míša řezy?! Kakaový korpus, spousta úžasné krémové náplně a navrch čokoládová poleva.
Těsto:
- 6 vajec
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 6 lžic polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce kakaa
- 1,5 lžíce práškového sladidla FAN STARLINEA
Krém:
- 2-3 tvarohy
- Podle chuti práškové sladidlo FAN STARLINEA
Poleva:
- kousek tuku
- 1 čokoládu
Postup:
V míse si ušleháme z bílků tuhý sníh. V druhé míse si utřeme žloutky s 1,5 lžící práškového sladidla FAN STARLINEA, přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva (nelekejte se, těsto bude dost tuhé).
K tomuto těstu postupně a zlehka vmícháme sníh z bílků. Po vmíchání sněhu nám vznikne vláčné těsto, které nalijeme na předem vymazaný plech nebo dortovou formu.
Těsto pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 25 minut.
V mezičase si připravíme jednoduchý krém. V míse si rozmícháme 2-3 tvarohy (podle velikosti plechu/dortové formy) a podle chuti přidáme práškové sladidlo FAN STARLINEA.
Po upečení a vychladnutí natřeme korpus tvarohovým krémem.
Ve vodní lázni si rozpustíme trošek tuku a přidáme na kostičky nalámanou čokoládu. Po rozehřátí polevu nalijeme na dort a rozetřeme po celé ploše, nebo jen „nacákáme“ na dort třeba pomocí lžíce a na dortu tak vytvoříme obrazce. Celý dort pak necháme zatuhnout v chladničce.
Po vychladnutí můžeme Míša řezy servírovat s kávou nebo čajem oslazeným například tabletovým sladidlem Sacharin nebo tabletovým sladidlem FAN STEVIA® se steviol-glykosidy (v praktickém dávkovači).
A nebo vyzkoušejte nejnovější práškové sladidlo INULIN SWEET – 25 X 2 g. Je v praktických jednoporcových sáčcích, tak jej můžete mít stále při sobě 🙂 A kromě oslazení doplníte i denní příjem rozpustné vlákniny, která je důležitá pro správnou funkci střev.