E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Míša řezy

Doba přípravy: 60 minut

Je vůbec někdo, kdo by neznal a nemiloval tradiční české Míša řezy?! Kakaový korpus, spousta úžasné krémové náplně a navrch čokoládová poleva.

Těsto:

  • 6 vajec
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce kakaa
  • 1,5 lžíce práškového sladidla FAN STARLINEA

Krém:

Poleva:

  • kousek tuku
  • 1 čokoládu

Postup:

V míse si ušleháme z bílků tuhý sníh. V druhé míse si utřeme žloutky s 1,5 lžící práškového sladidla FAN STARLINEA, přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva (nelekejte se, těsto bude dost tuhé).
K tomuto těstu postupně a zlehka vmícháme sníh z bílků. Po vmíchání sněhu nám vznikne vláčné těsto, které nalijeme na předem vymazaný plech nebo dortovou formu.
Těsto pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 25 minut.

V mezičase si připravíme jednoduchý krém. V míse si rozmícháme 2-3 tvarohy (podle velikosti plechu/dortové formy) a podle chuti přidáme práškové sladidlo FAN STARLINEA.

Po upečení a vychladnutí natřeme korpus tvarohovým krémem.
Ve vodní lázni si rozpustíme trošek tuku a přidáme na kostičky nalámanou čokoládu. Po rozehřátí polevu nalijeme na dort a rozetřeme po celé ploše, nebo jen „nacákáme“ na dort třeba pomocí lžíce a na dortu tak vytvoříme obrazce. Celý dort pak necháme zatuhnout v chladničce.

Po vychladnutí můžeme Míša řezy servírovat s kávou nebo čajem oslazeným například tabletovým sladidlem Sacharin nebo tabletovým sladidlem FAN STEVIA® se steviol-glykosidy (v praktickém dávkovači).

A nebo vyzkoušejte nejnovější práškové sladidlo INULIN SWEET – 25 X 2 g. Je v praktických jednoporcových sáčcích, tak jej můžete mít stále při sobě 🙂 A kromě oslazení doplníte i denní příjem rozpustné vlákniny, která je důležitá pro správnou funkci střev.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut
kulajda
KULAJDA
Příprava: 30 minut
Švestkový džem
Švestkový džem se skořicí
Příprava: 30 minut