E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Mandlové rohlíčky

Doba přípravy: 60 minut

Tyto mandlové rohlíčky se připravují ve formičkách. Není to tak pracné jako vytvářet je v ruce. A dají se krásně zapojit i děti, bez nervů, že každý rohlíček bude vypadat jinak.

Na mandlové rohlíčky potřebujeme:

  • 220 g hladké mouky
  • 160 g másla
  • 75 g mletých mandlí
  • 55 g práškového sladidla FAN BŘEZOVÝ CUKR
  • kůra z jednoho citronu, dobře omytého nebo nejlépe BIO kvality
  • na posypání FAN CUKŘENKA – Březový cukr s vanilkou

Postup:

Máslo s práškovým sladidlem FAN BŘEZOVÝ CUKR utřeme do pěny, přidáme citronovou kůru, mouku a mleté mandle. Vše důkladně zpracujeme v hladké těsto, které necháme v potravinářské fólii do druhého dne odpočinout v ledničce.
Druhý den těstem rovnoměrně naplníme formičky, které rozložíme na plech a upečeme v předem rozpálené troubě při teplotě 180 °C asi 15 – 20 minut do růžova.
Po upečení ještě teplé rohlíčky posypeme FAN CUKŘENKOU – Březový cukr s vanilkou.
Nakonec mandlové rohlíčky namáčíme v rozpuštěné čokoládě.

TIP: Rohlíčků je spousty druhů, a neliší se jen použitím různých druhů ořechů. V naší databázi nejdete také klasické Vídeňské vanilkové rohlíčky, ty jsou ručně tvořené. Troška práce navíc, ale stojí to za to.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut
kulajda
KULAJDA
Příprava: 30 minut
Švestkový džem
Švestkový džem se skořicí
Příprava: 30 minut