Tyto mandlové rohlíčky se připravují ve formičkách. Není to tak pracné jako vytvářet je v ruce. A dají se krásně zapojit i děti, bez nervů, že každý rohlíček bude vypadat jinak.
Na mandlové rohlíčky potřebujeme:
- 220 g hladké mouky
- 160 g másla
- 75 g mletých mandlí
- 55 g práškového sladidla FAN BŘEZOVÝ CUKR
- kůra z jednoho citronu, dobře omytého nebo nejlépe BIO kvality
- na posypání FAN CUKŘENKA – Březový cukr s vanilkou
Postup:
Máslo s práškovým sladidlem FAN BŘEZOVÝ CUKR utřeme do pěny, přidáme citronovou kůru, mouku a mleté mandle. Vše důkladně zpracujeme v hladké těsto, které necháme v potravinářské fólii do druhého dne odpočinout v ledničce.
Druhý den těstem rovnoměrně naplníme formičky, které rozložíme na plech a upečeme v předem rozpálené troubě při teplotě 180 °C asi 15 – 20 minut do růžova.
Po upečení ještě teplé rohlíčky posypeme FAN CUKŘENKOU – Březový cukr s vanilkou.
Nakonec mandlové rohlíčky namáčíme v rozpuštěné čokoládě.
TIP: Rohlíčků je spousty druhů, a neliší se jen použitím různých druhů ořechů. V naší databázi nejdete také klasické Vídeňské vanilkové rohlíčky, ty jsou ručně tvořené. Troška práce navíc, ale stojí to za to.