Malinová marmeláda nedosahuje oblíbenosti té jahodové. Možná je to zrníčky, možná náročností na sběr. Každopádně stojí za to vyzkoušet. Když vynecháte zbytečné množství cukru, které kyselejší maliny potřebují, bude Vám chutnat o to víc 🙂
Potřebujeme:
- 1 kg malin
- 150 g práškového sladidla FAN STEVIALIN EXCLUSIVE
- 1 sáček želírovacího prostředku
- 4 lžíce citronové šťávy
Postup:
Maliny vložíme do hrnce, rozvaříme a propasírujeme přes jemné sítko. Směs vrátíme do hrnce, přidáme 50 g práškového sladidla FAN STEVIALIN EXCLUSIVE a za stálého míchání 15 minut povaříme. Želírovací prostředek smícháme se zbylým práškovým sladidlem FAN STEVIALIN EXCLUSIVE a přisypeme k malinové směsi, promícháme a přidáme citronovou šťávu. Směs dobře promícháme a ještě 5 minut povaříme. Čistou lžící posbíráme případnou pěnu a naplníme do připravených čistých a suchých sklenic. Po naplnění sklenice obrátíme dnem vzhůru, po 10 minutách je obrátíme zpět a necháme zcela vychladnout.
TIP: Malinová marmeláda je skvělá, ale stojí za to vyzkoušet i další naše recepty na marmelády a džemy, např. Domácí jahodová marmeláda nebo Meruňkový džem.