Lívance jsou kulaté potěšení pro malé i velké. Ty s droždím jsou sice o kapku nadýchanější, ale tyto k kypřícím práškem jsou zase rychle na stole. A když Vám u nohou tančí hladový strávníci, rychlost je důležitá!
Na nekynuté lívance potřebujeme:
- 1 vejce
- hrnek hladké mouky
- 2 lžičky práškového sladidla FAN STEVIA® na bázi steviol-glykosidů
- hrnek vlažného mléka
- 1 lžička kypřícího prášku
- 3/4 hrnku borůvek + hrst borůvek na ozdobu
- bílý nebo borůvkový jogurt na ozdobu
- máslo, ghí nebo olej na smažení (doporučujeme máslíčko)
- špetka soli
Postup:
Mouku prosejeme do mísy, přidáme kypřící prášek, práškové sladidlo FAN STEVIA® na bázi steviol-glykosidů, špetku soli a dobře promícháme. Přidáme mléko a vejce a vše vymícháme do hladkého těsta. Jemně vmícháme ¾ hrnku borůvek. Rozehřejeme si pánev nebo lívanečník a necháme na ní rozpustit kousek másla. Naběračkou tvarujeme na pánvi lívanečky a opékáme je do zlatova asi 1-2 minuty z každé strany.
Teplé lívance servírujeme třeba s kopečkem jogurtu a dozdobíme čerstvými borůvkami. U nás ale vyhrává Borůvková marmeláda nebo Žahour (borůvková omáčka), a trochu kysané smetany navrch – mírně doslazené kapkou nebo dvěmi tekutého sladidla STARLINEA – tekuté sladidlo 200 ml.
TIP: Použít můžete i mražené borůvky. Po vyndání z mrazáku dejte požadované množství do mísy
a zalijte teplou (ne vroucí) vodou a nechte je chvilku povolit. Poté borůvky sceďte a použijte podle receptu.