E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Lívance

Doba přípravy: 30 minut

Lívance jsou kulaté potěšení pro malé i velké. Ty s droždím jsou sice o kapku nadýchanější, ale tyto k kypřícím práškem jsou zase rychle na stole. A když Vám u nohou tančí hladový strávníci, rychlost je důležitá!

Na nekynuté lívance potřebujeme:

  • 1 vejce
  • hrnek hladké mouky
  • 2 lžičky práškového sladidla FAN STEVIA® na bázi steviol-glykosidů
  • hrnek vlažného mléka
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 3/4 hrnku borůvek + hrst borůvek na ozdobu
  • bílý nebo borůvkový jogurt na ozdobu
  • máslo, ghí nebo olej na smažení (doporučujeme máslíčko)
  • špetka soli

Postup:

Mouku prosejeme do mísy, přidáme kypřící prášek, práškové sladidlo FAN STEVIA® na bázi steviol-glykosidů, špetku soli a dobře promícháme. Přidáme mléko a vejce a vše vymícháme do hladkého těsta. Jemně vmícháme ¾ hrnku borůvek. Rozehřejeme si pánev nebo lívanečník a necháme na ní rozpustit kousek másla. Naběračkou tvarujeme na pánvi lívanečky a opékáme je do zlatova asi 1-2 minuty z každé strany

Teplé lívance servírujeme třeba s kopečkem jogurtu a dozdobíme čerstvými borůvkami. U nás ale vyhrává Borůvková marmeláda nebo Žahour (borůvková omáčka), a trochu kysané smetany navrch – mírně doslazené kapkou nebo dvěmi tekutého sladidla STARLINEA – tekuté sladidlo 200 ml.

TIP: Použít můžete i mražené borůvky. Po vyndání z mrazáku dejte požadované množství do mísy
a zalijte teplou (ne vroucí) vodou a nechte je chvilku povolit. Poté borůvky sceďte a použijte podle receptu.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut
kulajda
KULAJDA
Příprava: 30 minut
Švestkový džem
Švestkový džem se skořicí
Příprava: 30 minut