Těsto na košíčky:
- 180 g hladké mouky
- 130 g másla
- 12 g práškového sladidla FAN STEVIA® na bázi steviol-glykosidů
- 3 žloutky
- malou špetku jedlé sody
Jahodový krém:
- 350 g jahod (i mražené)
- 25 g vanilkového pudingu (prášek)
- 14 g práškového sladidla FAN STEVIA ® na bázi steviol-glykosidů
- 150 g másla
Na ozdobu:
- jahody
- čokoláda
Postup:
Ze všech surovin na těsto vypracujeme hladkou nelepivou hmotu, kterou zabalíme do potravinářské folie a necháme v chladu alespoň hodinu odpočívat. Poté kousky těsta vtlačíme do formiček na košíčky, přemístíme na plech a pečeme v předehřáté troubě dozlatova při teplotě 180 °C.
Upečené košíčky vyklopíme a necháme vychladnout.
Krém si připravíme tak, že rozmixujeme jahody, dáme je do kastrůlku, přidáme práškové sladidlo FAN STEVIA® , pudingový prášek a vše rozmícháme metličkou. Za stálého míchání uvaříme stejně jako puding a necháme vychladnout. Jahodovou směs pak vyšleháme s máslem do nadýchaného krému a případně opatrně dosladíme, podle toho, jak jsou jahody zralé. Mějme na paměti, že jedna lžička tohoto sladidla má sladivost srovnatelnou se 4 lžičkami cukru!
Košíčky naplníme krémem pomocí zdobícího sáčku a ozdobíme je jahodami a čokoládou.
TIP: Máte spousty jahod ze zahrádky, a nevíte, co ještě? Zkuste i další naše recepty, např. Nadýchaný jahodový koláč nebo Jahodový sirup.