E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Karamelový Míša od CLARA FIT FOOD

Karamelový Míša od CLARA FIT FOOD
Galerie:

Karamelový Míša od CLARA FIT FOOD

Karamelový Míša od CLARA FIT FOOD
Doba přípravy: 60 minut

Ano – Míša dezert už tu 2x máme, ale tento prostě musíme uveřejnit taky. Mnozí asi můžou namítnout, bez čokoládové polevy to není Míša, ale viděli jste v kolik možných chuťových kombinacích se již Míša prodává? Inspiraci v klasice tento dezert nezapře. Postup trochu náročnější, ale je to výzva! A výzvy my rádi, hlavně ty od @clara_fit_food ❤️

Na dezert Karamelový Míša potřebujeme:

clara fit food fin

Na korpus:

  • 5 vajec
  • 90 g práškového sladidla FAN Březový cukr – Xylitol
  • 125 g mandlové mouky, případně hladké bezlepkové mouky
  • 40 g oleje
  • mandlové aroma

Na krém:

Na čokoládovou ganache:

  • 150 g hořké čokolády
  • 60 g smetany ke šlehání
  • 80 g másla

Na pomazání piškotu:

  • meruňková marmeláda
  • šťáva z citronu
  • mandlový nebo klasický rum

Na karamelovou ganache:

  • 150 g kvalitní bílé čokolády
  • karamelovou pastu, nebo aroma a trošku barviva
  • 80 g másla
  • 60 g smetany

Postup:

Recept na piškot už znáte z Piškotové minidortíky by CLARA FIT FOOD. Celá vejce s práškovým sladidlem FAN Březový cukr šleháme v robotu ideálně 20-25 minut. Ke konci snížíme otáčky a přilijeme olej s aroma. Ručně pomalu přimícháme mouku a dáme péct na 175 °C na cca 40 minut. Hlídáme a případně snížíme teplotu.

Krém si připravíme smícháním uvedených ingrediencí. Poté rozdělíme krém na 2 části. Jednu půlku ponecháme světlou, do druhé přimícháme čokoládovou ganache. Tu získáme rozehřátím smetany a másla, a následným vmícháním hořké čokolády.

Marmeládu si svaříme s citronovou šťávou a rumíkem do požadované chuti. Nechám na vás, jestli bude malinko ostřejší, upravte si podle sebe😃.

Prochladlý piškot překrojíme na půlku. Každou řádně promažte směsí z marmelády a na ni navrstvíme krém. Přiklopíme druhou půlkou korpusu a postup opakujte. Příborovým nožem tvaroh uhlaďte (světlá vrstva přijde nahoru) a dejte alespoň na hodinu do lednice.

A nakonec karamelová ganache. Opět stejný postup jako u čokoládové, v malém kastrůlku si rozehřejeme máslo a smetanu, přidáme nalámanou bílou čokoládou a dochutíme karamelovou pastou, případně karamelovým aromat a trochou hnědé gelové barvy.

Opět na chvilku do lednice a pak už jen dozdobit dle Vaší fantazie! A Karamelový Míša je hotov a může oslnit🌸

TIP: Kdybyste chtěli porovnat s klasikou, zkuste Míša řezy. Anebo můžete vyzkoušet i zdravější verzi Míša řezy – fit verze – se špaldovou moukou.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

skořicový šnek
Skořicový šneci
Příprava: 60 minut
Jahodový džem - FAN Želírovací směs
Jahodový džem bez zbytečných cukrů
overnight musli
Snídaně do skleničky
Perníčky z ovesné mouky
Příprava: 60 minut