E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Jahodové pokušení – jahodový nepečený dort

Jahodové pokušení – jahodový nepečený dort

Jahodové pokušení – jahodový nepečený dort

Jahodové pokušení – jahodový nepečený dort
Doba přípravy: 30 minut

Jahody patří k pozdnímu jaru a brzkému létu – v obchodech jsou ostatně k dostání celoročně. Naštěstí už i jahody z obchodů mají krásnou vůni a hlavně tu sladkou chuť.
Pokud máte jahody rádi, vyzkoušejte si s námi tento jednoduchý a snadný recept na jahodový nepečený dort, kdy nejdelší je čekání na to až ztuhne 🙂

Na jahodový nepečený dort budeme potřebovat:

  • 250 g jahod
  • 35 g práškové stolní sladidlo FAN STEVIA ® se steviol – glykosidy nebo práškové sladidlo FAN STARLINEA
  • šťáva z půlky citronu
  • 240 g bílého jogurtu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • špetka soli
  • 1 sáček želatinového ztužovače za studena
  • 100 ml vlažné vody
  • 1 balíček piškotů

Postup:

Umyté jahody, práškové sladidlo FAN STEVIA® a citronovou šťávu rozmixujeme a přimícháme bílý jogurt.
Vedle v misce vyšleháme šlehačku se špetkou soli.
Do jiné misky nasypeme želatinový ztužovač, zalijeme vlažnou vodou a metličkou rozšleháme.
Takto připravený ztužovač přimícháme k jahodové směsi a nakonec opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku.
Celou formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólii.
Na dno poskládáme piškoty a navrstvíme část jahodového krému, opět poskládáme piškoty a stejným způsobem opakujeme. Zakončíme vrstvou piškotů.
Takto připravený dort dáme na několik hodin, nejlépe přes noc, do ledničky ztuhnout.

Ztuhlý dort vyklopíme na tác, stáhneme fólii a dozdobíme ovocem nebo čokoládovými hoblinkami.

TIP: Z jahod můžete připravit mnoho receptů – klasická Jahodová bublanina nikdy nezklame a je hotová jedna, dvě. Ale pokud máte velkou úrodu, zkuste si připravit Jahodový sirup nebo Domácí jahodová marmeláda.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut
kulajda
KULAJDA
Příprava: 30 minut
Švestkový džem
Švestkový džem se skořicí
Příprava: 30 minut