Jahody patří k pozdnímu jaru a brzkému létu – v obchodech jsou ostatně k dostání celoročně. Naštěstí už i jahody z obchodů mají krásnou vůni a hlavně tu sladkou chuť.
Pokud máte jahody rádi, vyzkoušejte si s námi tento jednoduchý a snadný recept na jahodový nepečený dort, kdy nejdelší je čekání na to až ztuhne 🙂
Na jahodový nepečený dort budeme potřebovat:
- 250 g jahod
- 35 g práškové stolní sladidlo FAN STEVIA ® se steviol – glykosidy nebo práškové sladidlo FAN STARLINEA
- šťáva z půlky citronu
- 240 g bílého jogurtu
- 250 ml smetany ke šlehání
- špetka soli
- 1 sáček želatinového ztužovače za studena
- 100 ml vlažné vody
- 1 balíček piškotů
Postup:
Umyté jahody, práškové sladidlo FAN STEVIA® a citronovou šťávu rozmixujeme a přimícháme bílý jogurt.
Vedle v misce vyšleháme šlehačku se špetkou soli.
Do jiné misky nasypeme želatinový ztužovač, zalijeme vlažnou vodou a metličkou rozšleháme.
Takto připravený ztužovač přimícháme k jahodové směsi a nakonec opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku.
Celou formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólii.
Na dno poskládáme piškoty a navrstvíme část jahodového krému, opět poskládáme piškoty a stejným způsobem opakujeme. Zakončíme vrstvou piškotů.
Takto připravený dort dáme na několik hodin, nejlépe přes noc, do ledničky ztuhnout.
Ztuhlý dort vyklopíme na tác, stáhneme fólii a dozdobíme ovocem nebo čokoládovými hoblinkami.
TIP: Z jahod můžete připravit mnoho receptů – klasická Jahodová bublanina nikdy nezklame a je hotová jedna, dvě. Ale pokud máte velkou úrodu, zkuste si připravit Jahodový sirup nebo Domácí jahodová marmeláda.