Potřebujeme:
- 500 g jahod
- 3 vejce
- 50 g práškového sladidla FAN 4:1
- 1 lžička práškového sladidla FAN CUKŘENKA BŘEZOVÝ CUKR
- 300 g polohrubé mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku
- 80 ml slunečnicového oleje
- 80 ml vlažného mléka
Na posyp:
- dle chuti práškové sladidlo FAN CUKŘENKA BŘEZOVÝ CUKR
Postup:
Oddělíme žloutky od bílků, žloutky vyšleháme s oběma druhy práškových FAN sladidel do světlé pěny. Mouku prosejeme a smícháme s kypřicím práškem do pečiva, v jiné nádobě smícháme olej a mléko. Obojí po částech přidáváme do žloutkového základu, střídáme přitom sypké a tekuté přísady.
Bílky se špetkou soli vyšleháme do pevného sněhu a postupně vmícháme do těsta.
Menší plech vymažeme olejem a vysypeme moukou. Vlijeme na něj těsto a poklademe ho celými omytými jahodami. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut.
Když bublanina vychladne, pocukrujeme ji práškovým sladidlem FAN CUKŘENKA.
TIP: V databázi našich receptů najdete i další skvělé koláče a bublaniny, např. Švestkový koláč nebo Kokosová bublanina s meruňkami.