Máte rádi výzvy? Zkuste si připravit indiánky! Trošku netradičně, ale hlavně bez nadbytečných cukrů. Recept je opět z dílny @clara_fit_food. Recept je možna složitější na přípravu, ale věřte mi, stoji to za to!

🌸Na kolečka, cca 8 ks:
- 100 g mandlové mouky
- 150 g bezlepkové mouky Jizerka
- 10 g smetany (30%)
- 130 g másla
- 60 g práškového sladidla FAN XYLITOL
- 1 vejce
- Kapku vanilkového aroma
🌸Na čokoládovou základnu:
- 200 g 70% hořké čokolády
- 70 g smetany (alespoň 30% )
- 100 g másla
- Kapku mandlového aroma
🌸Na krém:
- 400 g mascarpone
- 250 g tučného tvarohu (1 vanička)
- podle chuti práškové sladidlo FAN CUKŘENKA
- 2 lžíce jahodového džemu od FAN SLADIDLA – JAHODOVÁ🍓
- kapku gelového růž. barviva (nemusi být)
- na zdobení kešu oříšky a sušené jahody
Postup:
Ze surovin na kolečka si zpracujeme těsto. Pokud by bylo moc lepkavé, přisypeme maličko hladké mouky Jizerka, v opačném případě kapku vody. Těsto necháme pár hodin odpočinout.
Vyválíme na vále, kdyby se lepilo, podsypeme Jizerkou. Jinak by kolečka nešla oddělovat! Vykrajujeme třeba pomocí sklenice na víno. Pečeme na plechu s pečicím papírem cca 12 minut při 175 °C.
Na čokoládovou základnu použijeme silikonovou formu, ale můžeme použit i formičky na mufiny, také silikon. Aby nám šla čokoládová základna jednoduše vyndat.
V kastrůlku přivedeme k varu máslo se smetanou a jak začne směs bublat, přihodíme čokoládu nalámanou na kousky a stále mícháme. Oheň stáhneme na střední plamen. Jakmile je směs tekutá, odstavíme a přidáme kapku mandlového aroma. Nalijeme opatrně do silikonových košíčků, nejvíce hmoty necháme na dně, ale zároveň se snažíme rozlít čokoládovou směs i po okrajích, kde vytvoří stěnu dezertu, kterou vyplníme krémem. Čokoládovou základnu šoupneme přes noc do mrazáku.
Posledním komponentem je krém, V mixéru jemně vyšleháme krém, nejprve tvaroh a mascarpone spolu s práškovým sladidlem FAN CUKŘENKA bez cukru, poté přidáme i džem, kapku barviva – stačí na špičku nože, a můžeme si připravit zdobící sáček.
Upečená kolečka a čokoladovou základnu si připravte na sebe a bližíme se finále. Indiánky naplníme dle naší fantazie, dozdobíme drcenými lyofilizovanými jahodami a ořišky a dáme na 4 hodinky do lednice!
Po vytažení doporučuji indiánky nechat chvilku při pokojové teplotě, ať nemáte čokoládu moc tuhou!
TIP: Líbil se Vám tento recept od CLARA FIT FOOD, vyzkoušejte i další – Hruškový páj by CLARA FIT FOOD nebo Hruškový páj by CLARA FIT FOOD.