E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Hruškový páj od CLARA FIT FOOD

Hruškový páj od CLARA FIT FOOD
Galerie:

Hruškový páj od CLARA FIT FOOD

Hruškový páj od CLARA FIT FOOD
Doba přípravy: 60 minut
clara fit food fin

Máte pocit, že pořád připravujete to samé? Českých koláčů, buchet a jablečných závinů se Vám již přejedlo? Zkuste vyzkoušet další z receptů od @clara_fit_food. Tentokrát křehký hruškový páj plný lahodné krémové náplně, navrch zasypaný oříšky. Zdá se trochu složitější, ale nebojte se, následujte instrukce a výsledek Vás ohromí!

Na těsto na hruškový páj potřebujeme:

Na rozvar potřebujeme (hrušky na plátky v něm nechte přes noc uležet):

  • 500 ml vody
  • 150 ml rumu (konzervant)
  • 3 g mandlového aroma
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • 50 g práškového sladidla FAN XYLITOL
  • 5 větších hrušek oloupaných a nakrájených na plátky

Na náplň na hruškový páj potřebujeme:

  • 300 g tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 1 baleni bezlepkového vanilkového pudingu
  • dle chuti práškové sladidlo FAN XYLITOL
  • 3 lžíce džemu bez přidaného cukru od FAN sladidla® – HRUŠKOVÁ
  • vlašské ořechy (pomleté)
  • špetka skořice

Postup:

Začneme připravou těsta a naložením hrušek do rozvaru.
Těsto:
Nejprve smíchejte suché suroviny, poté přidejte na kostičky nakrájené máslo a vajíčko a rukama vypracujeme tuhé těsto. Těsto ideálně zpracujte 1 den dopředu a necháme uležet v lednici. Druhý den si ho vyndáme alespoň hodinku předem, aby těsto získalo pokojovou teplotu a lépe se s ním pracovalo.

Rozvar:
Další příprava den předem je naložení hrušek do rozvaru. Vodu smícháme se všemi uvedenými ingrediencemi na rozvar, necháme chvilku probublat. Odstavíme a vložíme oloupané a na plátky pokrájené hrušky. Necháme v chladu do druhého dne.

Nyní již můžeme přistoupit k tomu nejdůležitějšímu. Do kulaté koláčové formy opatrně vmačkáme většinu těsta (kousek ponecháme na okraj koláče) a zasypeme mletými ořechy.
V misce si smícháme tvaroh, mascarpone a puding. Důkladně promícháme. Dochutíme práškovým sladidlem FAN XYLITOL a džemem od FAN sladidla – HRUŠKOVÁ. Navrstvíme na korpus. Na vršek poklademe na plátky nakrájené hrušky které se přes noc marinovaly v rozvaru. Zasypeme ořechy, skořicí a práškovým sladidlem FAN XYLITOL. Ze zbylého těsta vytvoříme okraj koláče, ideálně si vyválíme hada a olemujeme celý koláč. Kdo si chce vyhrát, může vidličkou vytvořit ornamenty. A pak už šup do trouby na 170 °C cca na 40 minut.
Po vychladnutí koláč vložíme do lednice minimálně na 4 hodinky, aby krémová náplň krásně ztuhla.
Tak ať chutná.

TIP: V nabídce firmy FAN sladidla® najdete i jiné druhy džemů – BROSKVOVÁ, JAHODOVÁ nebo BEZINKOVÁ. Zkuste si pohrát s chutěmi a nakombinovat v tomto receptu třeba Broskvovou do krému a navrch maliny (ty na krém nasypeme rovnou, bez nakládání do rozvaru). A nebo Bezinkovou a navrch jablíčka.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

skořicový šnek
Skořicový šneci
Příprava: 60 minut
Jahodový džem - FAN Želírovací směs
Jahodový džem bez zbytečných cukrů
overnight musli
Snídaně do skleničky
Perníčky z ovesné mouky
Příprava: 60 minut