Potřebujeme:
- 2 kg hrušek (oloupaných a bez jádřinců)
- 1 kg jablek (oloupaných a bez jádřinců)
- 1 lžička mleté skořice
- 4 hřebíčky
- 2-3 lístečky badyánu (ne celou hvězdičku)
- 1 lžička kyseliny citronové
- 2 lžíce citronové šťávy
- 4-5 lžic rumu
- 3-4 lžičky tekutého sladidla FAN STEVIA® na bázi steviol – glykosidů (dle chuti a sladkosti ovoce)
Postup:
Hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na menší kousky. Vložíme do kastrolu a za občasného míchání uvaříme do měkka.
Poté opatrně rozmixujeme tyčovým mixérem, nemusíme úplně do hladka, můžeme nechat kousky. Přidáme mletou skořici, hřebíček, kousek z badyánu, tekuté sladidlo FAN STEVIA® a vaříme do zhoustnutí.
Nakonec přidáme kyselinu citronovou, citronovou šťávu a rum. Hrušková povidla ještě krátce povaříme a přendáme do čistých sklenic, dobře uzavřeme a zavaříme 15 minut při 80 °C.
TIP: Pokud hrušky milujete, zkuste si připravit dle našich receptů Hruškový kompot.