E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Hrušková povidla s jablky

Galerie:

Hrušková povidla s jablky

Doba přípravy: 60 minut

Potřebujeme:

  • 2 kg hrušek (oloupaných a bez jádřinců)
  • 1 kg jablek (oloupaných a bez jádřinců)
  • 1 lžička mleté skořice
  • 4 hřebíčky
  • 2-3 lístečky badyánu (ne celou hvězdičku)
  • 1 lžička kyseliny citronové
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4-5 lžic rumu
  • 3-4 lžičky tekutého sladidla FAN STEVIA® na bázi steviol – glykosidů (dle chuti a sladkosti ovoce)

Postup:

Hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na menší kousky. Vložíme do kastrolu a za občasného míchání uvaříme do měkka.
Poté opatrně rozmixujeme tyčovým mixérem, nemusíme úplně do hladka, můžeme nechat kousky. Přidáme mletou skořici, hřebíček, kousek z badyánu, tekuté sladidlo FAN STEVIA® a vaříme do zhoustnutí.
Nakonec přidáme kyselinu citronovou, citronovou šťávu a rum. Hrušková povidla ještě krátce povaříme a přendáme do čistých sklenic, dobře uzavřeme a zavaříme 15 minut při 80 °C.

TIP: Pokud hrušky milujete, zkuste si připravit dle našich receptů Hruškový kompot.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

skořicový šnek
Skořicový šneci
Příprava: 60 minut
Jahodový džem - FAN Želírovací směs
Jahodový džem bez zbytečných cukrů
overnight musli
Snídaně do skleničky
Perníčky z ovesné mouky
Příprava: 60 minut