E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Hrušková dobrota ve skle

Galerie:

Hrušková dobrota ve skle

Doba přípravy: 60 minut

Hruškový džem není úplně tradiční. Většina z nás by z hrušek asi udělala spíše kompot. Zkuste ale letos připravit tuhle zajímavou dobrotu. V podstatě jde o hruškový štrůdl ve skleničce🤗 Je krásně slaďoučký a plný vůně koření. Můžete s ním naplnit buchty, namazat ho třeba na sladké pečivo, nebo jen tak na lžičku.

Na hruškovou dobrotu potřebujeme:

  • 1 kg oloupaných hrušek zbavených jádřinců
  • 1 sáček FAN Želírovací směsi 
  • šťáva z 1 citronu
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g omytých rozinek
  • 0,5 lžičky perníkového koření

Postup:

Do misky vymačkáme šťávu (bez pecek) z jednoho citronu.

Omyjeme hrušky. Postupně každou hrušku oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky do citronové šťávy, občas promícháme, aby nám hrušky nezhnědly. 

Pokrájené hrušky i se šťávou přendáme do kastrolu a pozvolna dusíme do změknutí. Změklé hrušky lehce rozmělníme tyčovým mixérem, tak aby zbyly drobné kousky. Přidáme perníkové koření, nahrubo rozdrcené ořechy a rozinky, krátce provaříme a vsypeme FAN Želírovací směs. Za stálého míchání necháme probublávat ještě asi 10 minut.

Provedeme zkoušku želírování – na vychlazený talířek, který jsme vložili na chvilku do mrazáku, kápneme trochu džemu a pokud není džem dostatečně tuhý, přidáme ½ lžičky kyseliny citronové a promícháme. 

Horký džem opatrně nalijeme do připravených, umytých skleniček, dobře zavíčkujeme a otočíme 5-10 minut dnem vzhůru. Otočíme zpět a necháme vychladnout a hrušková dobrota je hotová.

TIP: Kompot z hrušek je klasika. Vyzkoušejte ho bez zbytečných cukrů, s našimi sladidly.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

horka coko pomeranc
Horká čokoláda s vůní pomeranče
Příprava: 15 minut
Ovocný rosol ve skleničce
Ovocný rosol - pohár
Příprava: 30 minut
coleslaw - zeleninový salát
COLESLAW
Příprava: 60 minut
Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut