E-shop – doprava zdarma při nákupu nad 1.000,- Kč

Máte dotaz? Volejte

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Doba přípravy: 60 minut

Kdo by neměl rád malinkaté buchtičky zalité voňavým vanilkovým krémem? Ale těch kalorií, to si člověk ani neužije. Proto jsme pro Vás připravili recept na tuto dobrotu a tentokrát se nemusíte bát – kalorií bude mít podstatně méně.

Na dukátové buchtičky budeme potřebovat:

Na vanilkový krém budeme potřebovat:

Postup:

Buchtičky:
Droždí a lžičku práškového sladidla STARLINEA rozmícháme do kašičky a zalijeme přibližně polovinou vlažného mléka. Zaprášíme trochou mouky a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Do větší misky prosejeme mouku se solí, přidáme zbytek práškového sladidla STARLINEA, promícháme a vytvoříme uprostřed důlek, do kterého vlijeme vzešlý kvásek, žloutek, zbytek mléka a rozpuštěné máslo. Poté hněteme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladké těsto, které se nelepí na stěny. Necháme v klidu kynout do zdvojnásobení objemu.
Na pomoučněném vále si pak vykynuté těsto rozválíme na 2 cm vysoký plát, rozkrájíme na malé čtverečky, každý potřeme ze všech stran rozpuštěným máslíčkem a klademe do máslem vymazaného pekáčku.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 °C přibližně 15-20 minut, zkrátka dozlatova.

Krém:
Nejprve si ohřejeme mléko v kastrůlku, téměř k varu. V misce si mezitím smícháme práškové sladidlo STARLINEA a kukuřičný škrob a poté k sypké směsi přidáme žloutky s vanilkovou esencí a dobře promícháme.
Nyní přilijeme ještě horké mléko k sypké směsi a důkladně promícháme, poté obsah v misce přelijeme zpět do kastrůlku (kde se ohřívalo mléko) a za stálého míchání přivedeme k mírnému varu. Povaříme, dokud krém nezhoustne cca. 1-2 minuty. Hotový krém ještě scedíme přes sítko, a nakonec přidáme kousky másla. Pokud by se krém zdál příliš hustý, zředíme mlékem. Kdo rád rum, přidá si ještě lžíci rumu, pro vůni.

TIP: Dukátové buchtičky jsou českou klasikou, kterou milují nejen děti. A vyzkoušet si můžete i další klasiky v odcukrovaném pojetí – Škubánky s mákem, Čokoládový termix nebo Domácí pribináček.

Sdílejte recept na sociálních sítích

Facebook
Twitter
FAN Sladidla Tišice

Další recepty

Utopenci
Utopenci, nejen novoroční
Příprava: 60 minut
Hrušková dobrota
Hrušková dobrota ve skle
Příprava: 60 minut
kulajda
KULAJDA
Příprava: 30 minut
Švestkový džem
Švestkový džem se skořicí
Příprava: 30 minut