Na vánoční punč potřebujeme:
- 1 l červeného vína
- 400 ml černého uvařeného čaje (4 sáčky)
- 200 ml rumu
- 1 ks citronu
- 2 ks skořice celé
- 5 ks hřebíčku
- 1 pomeranč
- 3 polévkové lžíce práškového sladidla FAN STARLINEA
- Ovoce dle chuti: jablko, hruška, rozinky, sušené brusinky…
Postup:
Uvaříme si čaj.
V hrnci svaříme víno, uvařený čaj a koření. Přidáme šťávu z poloviny pomeranče a citronu.
Druhou polovinu pomeranče a citronu pokrájíme na kolečka a přidáme do hrnce společně s práškovým sladidlem FAN STARLINEA.
Stáhneme z plotny a ještě do horkého punče nalijeme rum. POZOR – Už nevaříme! Vše promícháme a nalijeme do skleniček, ve kterých máme připravené pokrájené ovoce dle chuti.
Vánoční punč podáváme teplý, aby zahřál na těle, i na duši.
TIP: Nějaký ten alkohol k Vánocům patří. Popíjení grogů a svařáků je spíše společenská záležitost, také se připravují ve větších množstvích. Ale při pečení cukroví není čas ještě něco vařit, jistě tedy oceníte slaďoučkého panáčka již přichystaného Vaječný koňak nebo Perníkový likér.